Blanes ha blindat el delta de la Tordera i ha multat una desena de persones que hi han accedit.

L'ajuntament recorda en un comunicat que a banda de la protecció d'aus també està prohibit el bany com a mesura per la Covid.

El consistori ha reforçat la cordada d'estaques que s'hi va instal·lar per advertir la ciutadania que no s'hi podia acostar .

A finals de la setmana passada, en començar la temporada de bany més intensiva i l'obertura dels càmpings de la zona, l'Ajuntament de Blanes va retirar la tanca de grans dimensions que impedia l'accés des del Carrer Vila de Madrid.

Aquest tancament de dos metres d'alçada s'ha tornat a recuperar, havent-lo situat ara com a reforç de la cordada amb estaques que s'havia instal·lat sobre la platja.

Unes 10 multes

La decisió de reforçar el tancament arran de platja, a tocar de la desembocadura, es va prendre dilluns passat després que el cap de setmana la Policia Local de Blanes hagués d'imposar cinc multes a diverses persones que eren a la zona prohibida malgrat els advertiments. Aquestes denúncies s'afegeixen a les que ja va haver d'imposar durant la primera fase del tancament.

Ara l'Ajuntament de Blanes té previst demanar la col·laboració "més explícita" dels Ajuntaments de Malgrat de Mar i Palafolls perquè també reforcin els accessos a la desembocadura per aquesta banda.

Segons denuncia en la nota de premsa, aquests darrers dies han pogut "observar com les persones que accedien al Delta de la Tordera ho feien procedents d'aquestes dues veïnes poblacions".

La decisió de l'Ajuntament de Blanes de reforçar la prohibició d'accés al Delta de la Tordera coincideix amb la notícia que es donava a conèixer ahir que diverses entitats ecologistes han denunciat davant la Fiscalia l'actuació amb maquinària pesant que ja va denunciar l'alcalde de Blanes.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus