La Policia Local de Tossa de Mar ha realitzat un salvament que segurament quedarà en la memòria dels agents actuants durant força temps. Han salvat la vida a un nen de sis anys que s'havia ennuegat mentre sopava i no podia respirar. La família ha agraït el salvament en una carta dirigida als agents. Els agents actuants seran compensats amb una felicitació o algun tipus de guardó durant la festa patronal del cos.

L'actuació meritòria va produir-se el dimecres 15 de juliol cap a les vuit del vespre i va mobilitzar tota la comissaria de la Policia Local. Els agents locals van rebre la trucada d'un pare desesperat que informava que el seu fill de sis anys no podia respirar perquè s'havia ennuegat sopant. Una patrulla amb dos policies es va desplaçar fins al domicili, que és molt proper a les dependències policials.

Els agents de Tossa van comprovar que el nen s'estava ofegant, s'havia ennuegat amb un os de pollastre, un element que no li permetia respirar. Sense dubtar-ho, els policies el van auxiliar i li van començar a realitzar la maniobra de Heimlich. Veient que la situació era crítica, els policies van demanar reforços i al lloc també s'hi va desplsaçar un altre vehicle patrulla.

La maniobra de Heimlich és una tècnica de primers auxilis que permet després d'una sèrie de moviments que finalment es pugui expulsar o moure el menjar o objecte que obstrueix les vies repiratòries.

En el cas del nen de sis anys de Tossa, els agents la hi van estar realitzant durant 15 minuts i, finalment, el petit va poder tornar a respirar, ja que l'os de pollastre es va moure del lloc que obstruïa la respiració.

L'infant després va ser tractat pels serveis mèdics del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i, posteriorment, va ser traslladat fins a un centre sanitari per avaluar-ne l'estat.

Agraïment de la família

La família afectada és de Tossa de Mar i el dia 23 de juliol va enviar una carta d'agraïment a la Policia Local. En aquesta feliciten els agents locals i asseguren que la seva actuació va ser crucial perquè sobrevisqués, tal com els van dir posteriorment els metges que van atendre el seu fill.