Osor va celebrar, dissabte passat, la inauguració de les obres de restauració de la torre de Recs que han tingut una durada de quatre anys. Segons va informar la Diputació de Girona, els treballs de restauració van començar el 2017 amb l'objectiu de «fer-lo accessible, donar-lo a conèixer i apropar el llegat històric a la ciutadania, i contribuir a fer que aquest monument es converteixi en un element més d'atracció turística d'Osor».

El procés de restauració de la torre de Recs s'ha dividit en quatre fases, que han consistit principalment en: la consolidació de murs, retirada de vegetació, d'enderrocs i de construccions posteriors; la instal·lació d'una passera al tercer pis i d'un tram d'escales; la instal·lació d'un tram d'escales al primer i al segon pis; i en la pavimentació de terres de la planta baixa i segon pis i instal·lació de llums i electricitat. En total s'hi han invertit 88.095 euros, dels quals 74.421 han estat finançats per la Diputació de Girona.

Inscrit en el Registre de Béns Culturals d'Interès Nacional (BCIN) de la Generalitat de Catalunya, aquest edifici de 15 metres d'altura data de 1439, quan Violant de Recs, esposa de Ramon de Vilanova, va manar construir la torre de defensa.