13 de agost de 2020
13.08.2020
Diari de Girona

No a la MAT reuneix gairebé 2.500 signatures contra la línia d'alta tensió

La plataforma pretén aconseguir que es derogui el projecte de la companyia Red Eléctrica Española

12.08.2020 | 23:29
Imatge d'arxiu de la subestació de la Farga.

La plataforma No a la MAT ha recollit més de 2.500 signatures en 48 hores contra el projecte de ramal i la subestació de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) per Santa Coloma de Farners i Riudarenes. Un traçat de 17 quilòmetres que, segons els ecologistes, «destrossaria encara més el paisatge de les Guilleries amb 37 torres de més de 70 metres d'alçada».

Per plasmar l'oposició a aquesta infraestructura, l'entitat ha creat un manifest que –sota el títol «La natura ens crida»– reivindica la necessitat de trobar alternatives «menys perjudicials per al medi ambient» i recull signatures de simpatitzants a través del portal www.noalamatselva.cat/manifest. La plataforma reivindica que l'obra de Red Eléctrica Española (REE) és «una obra innecessària» i exigeixen a les administracions «que es posicionin contra el projecte».

Entre els signants del manifest hi figuren noms com Josep Roca, Carme Ruscalleda, Pep Nogué, Gay Mercader, Ramon Sargatal, Dani Chicano o Quim Masferrer, entre d'altres. També compten amb el recolzament de diverses entitats del territori i representants polítics de diverses administracions municipals i supramunicipals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook