La plataforma No a la MAT de Molt Alta Tensió (MAT) per Santa Coloma de Farners i Riudarenes. Un traçat de 17 quilòmetres que, segons els ecologistes, «destrossaria encara més el paisatge de les Guilleries amb 37 torres de més de 70 metres d'alçada».

Per plasmar l'oposició a aquesta infraestructura, l'entitat ha creat un manifest que -sota el títol «La natura ens crida»- reivindica la necessitat de trobar alternatives «menys perjudicials per al medi ambient» i recull signatures de simpatitzants a través del portal www.noalamatselva.cat/manifest. La plataforma reivindica que l'obra de Red Eléctrica Española (REE) és «una obra innecessària» i exigeixen a les administracions «que es posicionin contra el projecte».

Entre els signants del manifest hi figuren noms com Josep Roca, Carme Ruscalleda, Pep Nogué, Gay Mercader, Ramon Sargatal, Dani Chicano o Quim Masferrer, entre d'altres. També compten amb el recolzament de diverses entitats del territori i representants polítics de diverses administracions municipals i supramunicipals.