La plataforma No a la MAT Selva es va reunir ahir amb el president de la Generalitat, Quim Torra, en una trobada per debatre sobre el ramal de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) a Riudarenes. Des de la plataforma van demanar a Torra «unitat» i «anar tots a l'una» per aconseguir que es derogui «immediatament» el ramal dels 400 kV a Riudarenes. En una trobada que han mantingut a Palau, els opositors al projecte de Red Eléctrica es van mostrar «satisfets» que el Govern hagi creat una taula de treball amb tots els agents implicats, i han demanat que «s'estudiïn a fons» totes les alternatives, per trobar aquella que suposi «el mínim impacte ambiental» i tingui «la màxima eficiència». A la sortida de la reunió, representants de No a la MAT Selva van destacar «la bona sintonia» que van trobar amb el president per avançar cap a «una solució idònia» per al territori.

Els antecedents

La reunió a Palau ha arribat just després que, ara fa una setmana, els diferents agents implicats amb el ramal de la MAT s'asseguessin per primer cop en una mateixa taula. La trobada es va fer a Riudarenes i hi van prendre part representants de la Generalitat, els alcaldes, la companyia Red Eléctrica (REE) i l'Estat. Aquesta taula de treball, impulsada pel Govern, naixia amb l'objectiu de trobar alternatives al ramal dels 400.000 volts que va plantejar REE. Una línia aèria de 17 quilòmetres que creuaria les Guilleries i que, ara fa dos anys, va rebre l'informe desfavorable de la Generalitat. La plataforma No a la MAT va decidir no prendre-hi part argumentant que d'aquesta manera es facilitaria que es pogués arribar a un acord.

En la trobada, la plataforma va traslladar al president el seu «posicionament ferm» perquè es derogui de manera «definitiva» el ramal aeri de la MAT.