Un submarinista de 66 anys va morir ahir al migdia a Tossa de Mar. Fonts de Protecció Civil van confirmar que l'home hauria tingut un problema quan era sota l'aigua i, malgrat els intents, no se'l va poder reanimar. Els fets es van produir pels volts de les dues de la tarda. La víctima estava fent submarinisme a la zona de la Mar Menuda i per causes que investiguen els Mossos d'Esquadra i a l'espera de l'autòpsia que confirmi les causes de la mort, hauria patit algun tipus de problema de salut quan estava sota l'aigua. El servei d'Emergències van rebre l'avís a les 13:06 hores d'uns testimonis que des d'una embarcació estaven veient com un grup de submarinistes i socorristes treien un bus de l'aigua i el portaven a la sorra.

Al submarinista li van practicar maniobres de reanimació fins que van arribar els sanitaris del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que es van desplaçar fins al lloc amb una ambulància i un helicòpter.

La Policia Local va desallotjar la platja de Tossa per tal que poguessin actuar tots els efectius de rescat, que van treballar durant una hora per intentar-lo reanimar sense èxit. La víctima és un veí de Sant Pere de Ribes (Garraf) de 66 anys i de nacionalitat espanyola.

Segon submarinista mort

Segons Protecció Civil, és el segon submarinista que mor a les costes catalanes des de l'inici de la temporada estival, el primer va morir el 30 de juliol al moll de Llevant de Tarragona. En aquella ocasió, la víctima va ser un home que era a l'exterior del Moll de Llevant practicant apnea i, segons va informar l'Autoritat Portuària, va patir un accident a la zona coneguda com a parc subaquàtic.