20 de agost de 2020
20.08.2020
Diari de Girona

Els Bombers treballen en l'incendi de Caldes sense previsió que es doni per extingit avui

Es treballa amb el sòl per evitar la revifada del foc a causa d'algun focus subterrani

20.08.2020 | 08:27

Els Bombers de la Generalitat, des de volts de dos quarts de cinc de la tarda, treballen amb eines manuals en el perímetre de l'incendi de Caldes de Malavella. La intenció, segons afirma el cos, és remoure la terra per evitar la possible revifada de focs subterranis en el terreny. La mateixa font dels Bombers afirma que les tasques es poden allargar hores i que no preveuen que l'incendi es doni per extingit al llarg del dia d'avui.

Després d'haver estat durant la nit i gran part del dia remullant la zona, actualment ja no es treballa amb aigua. En aquestes tasques de control i treball del sòl que s'estan realitzant, hi ha 7 dotacions assistides per auxiliars forestals.

L'incendi forestal ahir dimecres va posar l'ai al cor el municipi de Caldes, ja que es va desenvolupar a prop de l'N-II antiga, que es va arribar a tallar. Les flames i el vent de garbí que bufava van afavorir el desenvolupament i en algun moment, es va témer per part del municipi que pogués arribar cap a la urbanització del Llac del Cigne.

El gran desplegament de mitjans a la zona, fins a 43 dotacions terrestres i nou aèries del cos de Bombers de la Generalitat, va evitar que el foc anés a més i finalment, cap a les set del vespre es va donar per estabilitzat i al voltant de tres quarts de nou per controlat.

Per la seva banda, els Agents Rurals que ahir ja van anar sobre el terreny, segueixen amb la seva investigació, que investiga les causes. La principal hipòtesi és que l'origen podria estar relacionat amb les tasques de recollida del bruc que es realitzaven a la zona.

L'incendi ha cremat 6,43 hectàrees, de les quals 4,69 són de terreny arbrat i 1,75 de matolls.

El foc més important de l'estiu

Aquest incendi de Caldes de Malavella s'ha convertit amb el més important de l'estiu a les comarques gironines pel que fa a la superfície afectada.

El segon amb més afectació és el que es va produir a Llançà el dia 4 de juliol de matinada, un incendi forestal que va afectar una superfície d'unes 3,5 hectàrees i va començar arran del mal estat d'una línia elèctrica.

En canvi, el tercer que per a molts potser va ser més important, no va acabar destrossant tanta superfície. És el que va tenir lloc a Sant Feliu de Guíxols el 5 d'agost i que va obligar a confinar els veïns d'una urbanització. Va destrossar 0,5 hectàrees i els Agents Rurals encara n'investiguen la causa, ja que han descartat que s'originés arran d'uns treballs a la via pública.

Amb tot això, es tracta d'un estiu que per ara no està marcat per grans incendis a la demarcació, però com alertaven els Agents Rurals aquest cap de setmana a Diari de Girona, cal estar amatent als canvis meteorològics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit