La Policia Nacional ha alliberat a Lloret de Mar una dona a qui la parella obligava a prostituir-se.

L'home que ha acabat degintut pels fets la tenia molt controlada, la maltractava i l'obligava a exercir la prostitució a Lloret de Mar i Blanes, tant en clubs de cites com a la carretera que uneix les dues localitats.

La Policia Nacional assegura que amb la detenció s'ha posat fi a 10 anys de contínues pallisses i amenaces de mort del detingut cap a la dona.

La sotmetia a un control estricte que li impedia desplaçar-se a qualsevol lloc si no anava acompanyada del detingut. No li permetia tenir telèfon mòbil ni relacionar-se amb altres persones.

El detingut li propoinava continus maltractaments físics i psicològics a vegades violents. Això li va causar la pèrdua de la parla i l'impediment d'ingerir aliments, durant diversos dies després d'un episodi d'estrangulament.

La investigació va començar després de tenir-se coneixement recentment de la dramàtica situació que aquesta dona estava patint

Aquesta operació s'emmarca dins de el Pla de la Policia Nacional contra el Tràfic d'Éssers Humans amb Fins d'Explotació Sexual, engegat el 2013, i que va donar lloc a la creació de la Brigada Central contra el Tràfic d'Éssers Humans, adscrita a la comissaria General d'Estrangeria i Fronteres de la Policia Nacional.

Els agents un cop van assegurar la protecció de la víctima, la setmana passada van detenir la seva parella, de la mateixa nacionalitat.

Segons els investigadors, la parella feia deu anys que convivia. La víctima patia tota mena de maltractaments i ell li feia un control tan fort que no la deixava sola mai, no tenia telèfon mòbil, l'acompanyava a qualsevol lloc que es desplacés, alhora que li impedia relacionar-se amb altres persones, a més de quedar-se íntegrament amb la recaptació que ella obtenia.

Utilitzava a la filla de xantatge

A banda dels repetits episodis de maltractaments de què era objecte la dona, el detingut utilitzava el xantatge emocional. Concretament, li deia que no tornaria a veure la seva filla de quatre anys -és de la parella- i que residia a Romania amb els avis paterns si denunciava els fets. per tant, la víctima vivia en una situació de por i angoixa permanent.

Investigadors de la UCRIF de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de Barcelona van tenir coneixement dels fets a principis de la passada setmana. Un cop fetes les comprovacions que eren certes, al cap de tres dies, es va procedir a la detenció del presumpte autor i parella de la víctima.

Com que en aquesta investigació també es produïa un presumpte delicte de violència contra la dona, la Policia Nacional va posar en coneixement dels Mossos d'Esquadra, competent en aquesta matèria. Els agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Blanes van col·laborar activament amb el cas, ja que es van encarregar de la corresponent valoració de risc de la dona, a través de l'atestat policial per aquest fet.

La investigació ha estat desenvolupada per agents del grup 1 de la UCRIF de les Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de Barcelona