Els Mossos d'Esquadra van realitzar ahir un operatiu contra el tràfic de drogues a Santa Coloma de Farners i van detenir cinc persones, tres d'elles agents del cos de Mossos a la comissaria de la localitat. La Divisió d'Assumptes Interns (DAI) de la policia autonòmica dirigeix la investigació.

Durant el matí, els agents van realitzar escorcolls en cinc domicilis. D'aquests, un dels habitatges s'ubica a la urbanització Mellado i l'altre a la plaça del Firal, on van procedir a la detenció d'una parella, un home i una dona que porten anys vivint al municipi. Segons El Periódico l'home seria el presumpte traficant que hauria corromput els agents, mentre que, segons va poder confirmar Diari de Girona, la dona és una treballadora de l'Ajuntament que actualment es troba en excedència. Tot i que no ha trascendit, presumptament ambdós veïns s'enfronten a càrrecs de delictes contra la salut pública i organització criminal.

Pel que fa a la resta de detinguts, són tres homes -dos agents i un caporal de mossos- que treballaven en la Unitat d'Investigació de la comissaria de la capital selvatana. Els tres agents, que precisament estaven integrats en la unitat que perseguia el tràfic de drogues a la comarca, presumptament serien els encarregats de robar droga intervinguda que estava en dipòsit, falsejar-ne la destrucció en atestats i vendre-la a tercers. A més, haurien expulsat els delinqüents que feien la competència als traficants amb els quals ells feien negocis.

Els mossos detinguts estan acusats de revelació de secrets, organització criminal, delicte contra la salut pública i denegació i omissió del deure de perseguir delictes. Un cop detinguts, els tres mossos van ser traslladats a la comissaria de les Corts de Barcelona, on, segons ha pogut confirmar aquest diari, es van acollir al seu dret a no declarar.

Avui al matí els cinc detinguts passaran a declarar al jutjat d'instrucció número 1 de Santa Coloma de Farners. La investigació està sota secret de sumari.

Drogues i corrupció

Els Mossos d'Esquadra van alertar aquest estiu a través de l'informe «El Mercat de la Mossos d'Esquadramarihuana de l'escalonament de la violència relacionada amb el tràfic de drogues, especialment la marihuana, així com de la corrupció de les institucions i les forces de l'ordre per part del crim organitzat. De fet, els Mossos continuen investigant l'assassinat de l'home que es va trobar mig calcinat en l'interior d'un domicili incendiat a la urbanització de Lloret Blau, a la Selva. Aquesta setmana l'autòpsia va confirmar que la víctima va morir de «forma criminal» després de rebre repetits cops al cap.

Cas en investigació

Els Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona, per la seva banda, continuen investigant i busquen el o els responsables de la mort d'aquest home. Apunten que podria ser la persona que s'encarregava de tenir cura de la plantació de marihuana que es va localitzar a la casa i que el crim s'hauria pogut produir arran d'una revenja relacionada amb el tràfic de drogues.