L'Ajuntament de Blanes ha cobrat tot l'Impost de Béns Immobles (IBI) a la meitat dels contribuents que havien sol·licitat fer el pagament fraccionadament. Segons va informar ahir el consistori, la causa del cobrament seria un «error informàtic» en el fitxer que es va enviar al banc i que ha provocat que els contribuents amb cognoms a partir de la lletra «M» hagin tingut un càrrec del 100% de cop, encara que haguessin optat per fer el pagament en dos rebuts del 50%: un el 10 de setembre i l'altre el 10 de desembre.

A través d'un comunicat, l'Ajuntament va assegurar ahir que el Consell Comarcal de la Selva, que gestiona el cobrament de tributs del consistori blanenc, està «treballant per solucionar-ho des del passat dijous», quan es va detectar l'errada. El consistori també va puntualitzar que «pròximament» s'enviarà a tots aquests contribuents el rebut correcte del 50% a cobrar ara, i de cara al 10 de desembre vinent, se'ls carregarà la resta, l'altre 50%.

L'opció de pagar fraccionadament és una de les «facilitats» previstes per l'Ajuntament blanenc de cara al contribuent, donat l'actual context de pandèmia i la consegüent crisi econòmica i social. En relació amb l'IBI, l'Ajuntament va oferir la possibilitat de pagar-lo tot de cop o fer-ho en dos rebuts amb el 50% de l'import cadascun.

El primer rebut es va cobrar el dijous passat, 10 de setembre sense que es produís cap incidència. El segon s'havia de cobrar el pròxim 10 de desembre, però no va ser així per a tots els contribuents als quals se'ls va cobrar tot de cop al setembre, tot i haver sol·licitat fer dos pagaments.

Des del Consell Comarcal de la Selva i, per afegit, des de l'Ajuntament de Blanes, es va demanar disculpes «per les molèsties que aquesta errada informàtica hagi pogut comportar».