16 de setembre de 2020
16.09.2020
Diari de Girona

Faran 214 quilòmetres remant fins a Blanes pel medi marí

Quatre esportistes que formen part d'OceanCats sortiran divendres de Portbou i arribaran diumenge

15.09.2020 | 23:32
L'equip d'OceanCats que afrontaran el repte.

Conscienciar i induir a les persones a actuar contra la contaminació dels oceans. Amb aquest objectiu, quatre esportistes que formen part del projecte OceanCats remaran 214 quilòmetres entre Portbou i Blanes en la que serà la primera Travessia a rem de la Costa Brava. Segons va informar ahir el consistori blanenc, la sortida es farà aquest divendres a les set de la tarda a Portbou i està previst que arribin diumenge a Blanes.

Per tal d'ajudar en la investigació, durant la seva travessia prendran mostres per a un projecte de recerca de la Universitat de Barcelona sobre la contaminació dels microplàstics al llarg de la Costa Brava. El material recollit es transferirà a una ampolla de vidre.

Aquest repte s'engloba dins el projecte OceanCats, amb iniciatives diverses com la de les Escoles Oceàniques i reptes esportius previstos com travessia a rem de Palamós a Mallorca, de València a Eivissa i finalment, l'any 2022, el creuament de l'Oceà Atlàntic, amb 5.000 quilòmetres a rem des de l'illa de La Gomera fins a Antigua al Carib.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook