El jutge de l'Audiència Provincial de Girona ha denegat la llibertat condicional a l'acusat de matar un jove italià l'any 2017 a la discoteca St. Trop' de Lloret de Mar. El jutge considera que existeix risc de fuga del presumpte autor dels fets, Rassoul Bissoultanov, d'origen txetxè, amb nacionalitat russa i resident a França. A més, el jutge també ha tingut en compte la gravetat dels fets i la imminent celebració del judici per denegar la sol·licitud, la tercera que feia l'acusat després d'estar tres anys en presó provisional, comunicada i sense fiança.

Respecte a la data per a la celebració del judici, encara no ha estat fixada, tot i que els fets es van produir ja fa més de tres anys. Una demora que, segons va explicar a Diari de Girona l'advocat de la discoteca i president de la Fecasarm, Joaquim Boadas, es podria deure a les nombroses diligències exteriors que s'han hagut de realitzar, tenint en compte que l'acusat és d'origen txetxè i la víctima, de nacionalitat italiana.

Els fets van tenir lloc el dia 12 d'agost del 2017. Aquella nit, el jove italià Niccolò Ciatti, de 22 anys, va sortir de festa amb els seus amics a la discoteca de Lloret per acomiadar les vacances estivals abans de tornar a la seva ciutat natal, Scandicci (Florència). En el local, però, tres joves -que aleshores tenien 20, 24 i 26 anys- van apallissar el jove, que va rebre una coça de peu mortal al cap assestada, presumptament, per Bissoultanov. Ciatti va morir al cap de poques hores a l'hospital Josep Trueta de Girona.

Respecte als agressors, van ser detinguts aquella mateixa matinada en el passeig Marítim pels Mossos d'Esquadra. Durant la seva declaració als jutjats de Blanes, Bissoultanov -que és un expert en lluita lliure- va explicar entre llàgrimes que en el moment dels fets anava begut i drogat i que «no ho volia fer, que no volia matar-lo». Després de declarar, el jutge va decretar presó provisional i sense fiança. Els altres dos implicats en l'agressió, en canvi, van quedar en llibertat. Un d'ells, sense cap restricció perquè tot apuntava que ni tan sols es trobava en el lloc dels fets en el moment de l'agressió. Per l'altre, que sí que hauria participat en la baralla, el jutge va dictar la prohibició de sortir del territori Schengen.

En el cas, la família del jove que va morir i el St. Trop' es presenten com a acusació particular en la causa, mentre que la Fecasarm, Spain Nightlife i l'Ajuntament de Lloret ho fan com a acusació popular. «Considerem que es tracta d'un delicte d'assassinat i no d'un homicidi i demanarem una pena d'entre 15 i 20 anys de presó», va precisar Boadas.