El jutjat d'instrucció 1 de Santa Coloma de Farners que investiga la suposada trama de tràfic de marihuana amb agents dels Mossos d'Esquadra implicats està investigant dos agents més. Així, ja són cinc els policies investigats en una causa oberta per delictes contra la salut pública, organització criminal, descobriment i revelació de secrets, tinença il·lícita d'armes i falsedat documental comesa per funcionari públic.

L'operatiu desplegat per la Divisió d'Afers Interns (DAI) dels Mossos el 3 de setembre es va saldar amb cinc detinguts. D'aquests, tres eren mossos (un caporal i dos agents), el quart era un suposat narcotraficant amb qui feien tractes i la cinquena la seva parella. La detenció de la dona va quedar sense efecte i els altres quatre detinguts van passar a disposició judicial l'endemà. El jutge va decretar presó provisional sense fiança per als tres mossos i l'altre detingut. Una decisió que les defenses, encapçalades pels advocats Carles Monguilod, Benet Salellas i Manel Mir, ja han recorregut.

Fonts properes a la investigació ja van concretar que no es descartaven més imputacions de policies vinculats al tràfic de marihuana. De fet, l'origen de la investigació va ser la denúncia d'un traficant que estava a la presó que va assegurar que havia fet tractes amb els Mossos d'Esquadra investigats. Una presumpta desavinença per una partida de droga va acabar amb el narcotraficant a la presó i va provocar que decidís delatar la trama orquestrada pels policies.

Segons fonts del cas, a la denúncia aquest traficant també implicava un altre agent d'investigació de la comissaria de Santa Coloma, que acostumava a anar amb el caporal actualment en presó preventiva. I ara aquest és un dels dos mossos que el jutjat ha imputat. A l'altre, segons les mateixes fonts, l'haurien implicat les escoltes, tant telefòniques com de micròfons situats als vehicles policials, que s'han fet durant la investigació.

Segons fonts judicials, la DAI ha pres declaració a aquests dos agents a Barcelona assistits pels seus advocats (tot i que s'han acollit al dret a no declarar) i ara, un cop el jutjat els ha imputat, ho hauran de fer en seu judicial.