El projecte per fer un jardí botànic a Vidreres segueix viu i es troba en fase de negociacions més de cinc anys després de ser anunciat. Segons va confirmar ahir l'alcalde, Jordi Camps, el grup d'inversors vidrerencs segueixen interessats a tirar el projecte endavant, però en un emplaçament diferent del proposat inicialment pel consistori perquè no era «el més adient». «Hem trobat un terreny situat dins el municipi en direcció Platja d'Aro que és d'un privat que el cediria gratuïtament a l'Ajuntament per fer el jardí», va avançar Camps, qui va afegir que tot just estan «negociant» la proposta amb els inversors privats.

La creació d'un futur Jardí Botànic a Vidreres es va donar a conèixer el gener de l'any 2015. En aquell moment, el batlle -que ja era Jordi Camps- va explicar a Diari de Girona que un grup d'inversors del municipi i també d'altres punts de Catalunya havien presentat un avantprojecte al consistori per fer un gran parc botànic al municipi.

Segons el document, la instal·lació acolliria unes 1.000 plantes, totes autòctones de Catalunya des dels Pirineus, passant per Barcelona o les de Lleida. D'aquesta manera es diferenciaria d'altres espais botànics com els Jardí Marimurtra de Blanes o els de Cap Roig de Palafrugell, que tenen plantes provinents d'arreu del món.

La previsió era poder rebre prop de 150.000 visitants anuals, dels quals la majoria serien grups escolars. En aquell moment, els impulsors remarcaven que la intenció no era fer la competència a altres jardins botànics de la demarcació sinó ser una oferta complementària.

Inicialment, la previsió era que l'equipament es comences a construir a finals del 2015 i que l'obra estigues acabada a finals del 2018 o principis del 2019 sense cap cost pel poble, uja que tot aniria a càrrec del privat. Ara, cinc anys després, no hi ha previsió d'obres i el projecte segueix en fases de negociacions entre l'Ajuntament i els privats, a l'espera que l'emplaçament escollit pel consistori acabi sent l'escollit.