Salut ha detectat 40 positius asimptomàtics al cribratge ampliat de l'institut Rafael Campalans d'Anglès. El departament va decidir ampliar les proves després de detectar dotze positius en un dels grups del centre. Les proves PCR es van realitzar entre el 5 i el 8 d'octubre i han permès aflorar aquests casos asimptomàtics. En concret, 17 alumnes, 2 membres del personal del centre i 21 convivents (15 pares/mares i 6 germans/es) han donat positius a les proves. En total, es van realitzar 419 proves als estudiants d'edats compreses entre els 12 i els 18 anys, 43 més al personal docent i 439 a convivents. Les persones que han resultat positives ja estan en quarantena i des del CAP d'Anglès s'ha fet l'estudi de contactes estrets.

El cribratge ampliat es va fer després que la primera setmana d'octubre es detectessin 12 positius d'un mateix grup i que el divendres 2 d'octubre es fes un cribratge a 60 persones, contactes estrets dels positius. Amb els nous positius, el total de casos detectats a l'institut suma 37 persones, 34 alumnes i tres membres del personal. El centre té 615 alumnes i 58 treballadors.

L'actuació, impulsada pels departaments de Salut i Educació i coordinada amb el Servei Català de la Salut, s'ha gestionat conjuntament amb l'Atenció Primària i la direcció del centre. També hi ha participat l'Ajuntament d'Anglès.

L'objectiu de la mesura era poder detectar casos asimptomàtics a l'entorn de l'institut i poder tallar les cadenes de transmissió.