L'Audiència de Girona va jutjar ahir un controlador d'accés d'una discoteca de Lloret de Mar que s'enfronta a nou anys de presó per la presumpta violació d'una turista el 15 d'agost del 2017. Segons la Fiscalia, la víctima va perdre el mòbil i va demanar ajuda al vigilant de seguretat per buscar-lo dins el local. Com que no el van trobar, l'acusació sosté que el processat la va convèncer perquè l'acompanyés fins a casa seva, a Salt, amb l'excusa d'ajudar-la a geolocalitzar el telèfon a través de l'ordinador.

L'acusació popular exposa que, un cop al pis, la va agredir sexualment. El processat ho nega i assegura que van mantenir relacions sexuals consentides. Per això, la defensa demana l'absolució. El judici ha quedat vist per a sentència.

La reconstrucció dels fets

La víctima estava passant uns dies de vacances amb la família i la nit del 14 al 15 d'agost de fa tres anys va anar a una discoteca situada a l'avinguda Just Marlés de Lloret amb la seva cosina i una altra amiga. Segons la Fiscalia, van estar de festa al local fins cap a les cinc de la matinada, quan van sortir al carrer i es va adonar que havia perdut el mòbil.

Aleshores, va anar a demanar ajuda al vigilant de la discoteca, l'ara acusat. L'acusació pública sosté que el processat es va oferir a ajudar-la i, plegats, van estar buscant el telèfon dins el local mentre les acompanyants de la víctima esperaven a fora. Com que no el van trobar, el vigilant de seguretat li va oferir anar fins a casa seva per intentar trobar el mòbil amb un sistema de geolocalització que tenia a l'ordinador.

«La víctima va acceptar la proposta i va acceptar pujar al cotxe de l'acusat», exposa la fiscal. L'acusat va conduir fins al carrer Torras i Bages de Salt.

Posteriorment van entrar en una habitació petita i es van asseure al llit mentre la denunciant li facilitava dades per trobar el seu telèfon. Va ser llavors quan el processat «es va aprofitar de la situació d'intimitat que li proporcionava el domicili» i li va començar a treure la roba «tot i que plorava i li deia que no volia mantenir relacions sexuals», va apuntar la Fiscalia, que va afegir que «quan tots dos estaven despullats i per vèncer la seva resistència, la va subjectar amb força i la va penetrar», exposa l'escrit d'acusació. Després de la violació, l'acusat hauria portat la víctima a l'estació de Girona, on va poder agafar un taxi per tornar.

La versió de l'acusat

L'acusat afirma que les relacions van ser consentides. Segons va declarar a la secció tercera de l'Audiència de Girona, la víctima havia estat intentant «lligar» amb ell durant la nit, però ell li va dir que mentre estava treballant tenia «prohibit» relacionar-se amb clientes. L'acusat va defensar que quan van arribar al pis la víctima «estava contenta», volia «continuar la festa» i van mantenir relacions sexuals consentides.

La Fiscalia l'acusa d'un delicte de violació i demana una pena de 9 anys de presó, deu anys de llibertat vigilada i que no es pugui apropar a la víctima en 14 anys.