Intent d'encastament . Un local que els lladres ja havien aconseguit violentar el mes de gener amb el mateix sistema.

En aquest cas però la ràpida intervenció policial i la col·laboració ciutadana ha permès la detenció de dos dels presumptes lladres després d'una persecució entre Blanes i Tordera.

Els fets s'han produït a quarts de quatre de la matinada, quan la policia local ha rebut l'avís d'una veïna que sentia com si algú intentés robar a la farmàcia, situada al carrer de Ca la Guidó.

Aquest local compta amb unes pilones, que els lladres tot i els intents, no han pogut trencar i per tant, encastar el vehicle. Un tot terreny de la marca Mercedes.

En aquest vehicle hi anaven tres persones, les quals al veure l'arribada de diverses patrulles de la Policia Local de Blanes han fugit amb el vehicle en sentit Tordera.

A partir d'aquí, la policia ha demanat suport al cos municipal de Tordera així com els Mossos d'Esquadra.

A l'altura de la rotonda d'accés a la C-32, els lladres han perdut el control del vehicle i s'han estavellat contra uns matolls i han fugit a peu corrents.

Aquesta estratègia però no els ha sortit bé del tot, ja que dos dels presumptes lladres han acabat detinguts.

Agents de la Policia Local de Blanes han pogut enxampar un dels dos ocupants amagats darrere d'uns matolls, mentre que al segon sospitós l'han detingut conjuntament amb els Mossos d'Esquadra.

Els detinguts han estat traslladats a les dependències dels Mossos d'Esquadra de l'ABP de la Selva Litoral situada a Blanes i s'espera que avui passin a disposició judicial.

Vehicle robat

Posteriorment, s'ha recuperat el vehicle que han utilitzat els sospitosos del robatori frustrat, que havien abandonat al marge de la carretera després d'estavellar-se.

Es tracta d'un tot terreny que va ser robat a Vidreres, i que circulava amb unes plaques de matrícula de nacionalitat italiana, que originalment van ser tretes d'un cotxe d'alta gamma francès.

Actualment, s'està darrera la pista del tercer ocupant del vehicle, sospitós d'haver intervingut també en l'intent de robatori, una investigació que ara lideren els Mossos d'Esquadra.

En l'operatiu han intervingut un total de set vehicles policials: tres patrulles de la Policia Local de Blanes, tres dels Mossos d'Esquadra i una de la Policia Local de Tordera.

Val a dir per últim, que, a conseqüència de l'intent de robatori, el vidre d'un dels aparadors de la farmàcia s'ha esmicolat. També s'han registrat danys en la part frontal de l'aparador principal de la farmàcia. Després dels fets, la policia local ha contacatt amb els propietaris.

Aquest intent d'encastament no és el primer que ha patit aquesta farmàcia. El 15 de gener passat van ser víctimes del mateix modus operandi i en aquest cas els lladres van prosperar.

La policia sospita que darrere hi ha la mateixa banda que ha fet diversos encastaments els darrers mesos a Girona. Tant en bancs com altres tipus de locals comercials.