L'Ajuntament de Lloret de Mar i el Departament de Treball, Afers Socials i Família han signat el protocol del conveni que farà possible una nova residència de gent gran i un centre de dia. Segons l'acord, el consistori es farà càrrec de la urbanització, construcció i posada en marxa de l'equipament i el Departament finançarà les 48 places públiques.

Els equipaments se situaran a l'extrem nord-oest de la ciutat, al Parc Turó d'en Buc, en un solar que té una superfície de 4.341,25 metres quadrats. El consistori ja ha fet els estudis tècnics i econòmics d'anàlisi de la viabilitat del projecte.

El conseller de Treball, Chakir el Homrani, afirma que l'acord és "un exemple del treball des de quatre pilars: col.laboració, cooperació coresponsabilitat i subsidiarietat".

El protocol fixa que el consistori és qui assumeix el projecte de construcció i equipament de la nova residència assistida i el centre de dia, mentre que la Generalitat es farà càrrec de la inversió per garantir la sostenibilitat en el seu funcionament. Això implicarà que assumeixi el finançament de 48 places públiques, que se sumen a les 16 que ja finança al municipi.

D'aquesta manera, Lloret comptarà amb 64 places públiques de les 72 que hi ha. El projecte constarà de diverses unitats de convivència que permetrà als futurs residents una atenció més centrada en les seves necessitats.

El compromís pressupostari del Departament per a aquestes 48 places noves, d'acord amb els preus públics actuals de la cartera de serveis socials seria d'1,5 MEUR anuals.