L'empresa que gestiona el geriàtric de Sant Hilari Sacalm, on un brot de covid-19 va causar la mort d'una desena de persones al mes d'abrilcovid-19, assumirà les despeses referents a l'ajut anunciat des de la Generalitat per al personal sanitari.

En un comunicat, l'Ajuntament va manifestar que Sumar assumeix l'ajut de 900 euros així com els complements al personal indirecte, de direcció i de l'equip tècnic de la Residència de Gent Gran.

D'aquesta manera els treballadors "rebran una compensació per la seva dedicació durant la pandèmia".

"Des de SUMAR i en consonància amb l'Ajuntament de Sant Hilari des del primer moment hem entès que aquest ajut no es podia limitar només a una part del personal , personal de direcció i membres de l'equip tècnic". D'aquesta manera, l'empresa assumirà i complementarà el pagament de 500 a 900 euros a la direcció de la residència i els altres tècnics, com ara el fisioterapeuta, psicòleg, treballador social i terapeuta ocupacional. L'empresa també assumirà el pagament de 900 euros al personal indirecte que queda fora de la resolució que va emetre la Generalitat (personal de neteja, bugaderia, cuina, manteniment i administratiu).

La resolució de la Generalitat

La Generalitat de Catalunya va anunciar el pagament d'un ajut adreçat al personal de les residències com a complement establert en la resolució TSF/2193/2020 de 9 de setembre, de mesures extraordinàries en matèria de personal de la Generalitat, per compensar la dedicació del personal de les residències durant la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

Concretament s'atorgaven 900 euros a auxiliars de geriatria i a diplomats/des d'infermeria d'aquests equipaments per compensar la dedicació del personal de les residències, especialment durant el confinament.