L'Audiència de Girona ha absolt el porter d'una discoteca de Lloret de Mar que s'enfrontava a 9 anys de presó per violar una turista el 15 d'agost del 2017. La sentència considera provat que la víctima va anar voluntàriament a casa del processat, a Salt, i que, un cop al pis, van mantenir relacions sexuals.

«No ha quedat provat que fossin sense l'anuència de la víctima, ni que l'acusat hagués utilitzat violència o intimidació», conclou el tribunal, que recull que la víctima va incórrer en una «quantitat important» de contradiccions i llacunes les tres vegades que va declarar al llarg del procediment. Això, sumat a la manca de corroboracions perifèriques, porta l'Audiència a absoldre el processat.

La decisió del tribunal

El tribunal raona en la sentència que «la principal raó que porta el tribunal a no concedir suficient crèdit a la declaració de la denunciant és la quantitat important de contradiccions i llacunes evidenciades en les seves tres declaracions -la policial, la del jutjat d'instrucció i l'evacuada en l'acte de plenari- que priven de virtualitat incriminatòria el relat acusatori», conclou el tribunal. A més, la sentència punta que fins i tot «sorprèn» al tribunal que «apareguin tantes discordances entre les diferents versions que ha ofert d'un fet tan simple».

L'Audiència també afegeix que la resta de prova practicada al judici «no serveix de suport per corroborar cap de les tres versions». I remarca que l'informe forense és «concloent» a l'hora de determinar que la noia «no presentava lesions traumàtiques». L'Audiència conclou que l'anàlisi de les proves porten «a la lliure absolució del processat». L'Audiència conclou que l'anàlisi de les proves porten "a la lliure absolució del processat".