L'Audiència de Girona va jutjar ahir un home acusat de robar la targeta de crèdit d'un amic de la infància mentre dormia per comprar cocaïna. Els fets haurien tingut lloc a Blanes entre el gener i el febrer de 2018 i, segons la versió de la Fiscalia, l'acusat s'hauria valgut de la relació «d'amistat íntima» que tenien des de la infància per apoderar-se de la targeta de crèdit del denunciant i fer diverses extraccions per valor de 1.673 euros.

La vista es va celebrar sense el denunciant, perquè va morir abans d'arribar a judici. Amb tot, el tribunal va resoldre fer constar la seva declaració judicial com a prova testifical. Segons aquesta versió, que comparteix la Fiscalia, ambdós mantenien una relació molt propera i era habitual que l'acusat l'acompanyés a comprar i a fer gestions al banc. A més, de tant en tant també es quedava a dormir a casa seva. Amb tot, a mitjans de 2018 la víctima va adonar-se que no tenia diners al compte corrent i que entre el 8 de gener i el 17 de febrer hi constaven diversos pagaments que ell no havia fet. Quan ho va comentar a l'acusat, aquest va admetre que ell havia estat el responsable de les sostraccions i li va prometre que li retornaria la quantitat sostreta. La víctima li va donar dos mesos de marge perquè li ho pagués, però passat el termini no va recuperar els diners, fet que va propiciar la interposició de la demanda. El denunciant va indicar que tenia sospites que l'objectiu de l'acusat era obtenir droga, ja que era consumidor habitual.

En canvi, la versió de l'acusat difereix completament. Durant la vista, va deixar clar que no vivia amb la víctima i que en cap moment li va agafar la targeta de crèdit per treure aquests diners.

La Fiscalia assegura que l'acusat ha comès un delicte d'estafa continuada i li demana 2 anys i 6 mesos de presó. A més, també requereix que pagui una multa de 2.880 euros. Per la seva banda, la defensa de l'acusat assenyala que es tracta de la «paraula d'un contra la de l'altre» i que no hi ha proves que acreditin el delicte.