El govern de Sils va aprovar, en el ple de dijous passat, les ordenances fiscals per al 2021 amb el vot en contra de tota l'oposició (IdS, PSC i Sils EnComú). La proposta de l'equip de govern (Junts per Sils, Fem Més Sils i Tots Som Sils) i que va tirar endavant, preveu una pujada del: 5% en l'Impost sobre els Béns Immobles (IBI), del 4% dels serveis administratius, del 19,5% en la taxa de recollida d'escombraries o de 7 euros en la jornada i assistència completa en la llar d'infants, entre d'altres.

Segons va justificar l'alcalde, Eduard Colomé, aquest increment es deu a la «poca regulació» que hi havia hagut anteriorment en les ordenances fiscals. Més tard, els tres socis de govern van emetre un comunicat conjunt en aquesta línia. «Si al llarg dels anys s'haguessin produït petits ajustos, la situació d'avui no seria tan preocupant ni exigiria les mesures que hem de prendre», recalquen en el document on recorden que l'any passat no van poder actuar sobre la recaptació perquè l'oposició «va frenar les ordenances».

Amb relació a la taxa d'escombraries, una de les que més s'incrementa, l'equip de govern assegura que es deu principalment al canvi de model de recollida porta a porta que s'ha d'implantar a principis del 2021.

Front comú de l'oposició

Per la seva part, l'oposició també va optar per consensuar una crítica unitària en un comunicat en el qual critiquen l'augment d'alguns impostos i taxes perquè «en temps de crisis sanitària i econòmica cal major protecció a les persones més vulnerables». En el document, les tres formacions acusen el govern de «manca de transparència» perquè -asseguren- no els han informat dels pressupostos, dels ingressos totals i de les despeses i inversions que es proposen pel 2021. També lamenten que les ordenances que més s'incrementen siguin les que «afecten les famílies» en època de covid i recorden que van demanar, sense èxit, que es congelessin tenint en compte l'actual situació de crisi. De fet, durant el ple, van demanar deixar el punt sobre la taula, petició que va ser rebutjada.