La Policia Local de Lloret de Mar -amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra- va aturar la matinada de dissabte a diumenge una festa il·legal on hi havia congregades una trentena de persones. Fonts municipals han confirmat que els agents van rebre l'avís pels volts de les dotze i vint de la nit, quan un veí va alertar de la celebració de la festa en una urbanització en el marc del primer cap de setmana en què ha entrat en vigor la restricció de moviment entre municipis.

Els agents es van personar al lloc dels fets, una casa de luxe que estava llogada com a habitatge d'ús turístic, i van aturar la celebració on s'estaven incomplint diverses de les normatives establertes els últims dies per la Generalitat i l'Estat amb l'objectiu de rebaixar el nombre de contagis de la covid-19.

Fonts de la policia de Lloret van detallar a Diari de Girona que han identificat tres dels organitzadors de la celebració, cap d'ells resident a Lloret, que van llogar l'habitatge -una casa de grans dimensions i de gamma alta-, equips de so i van fer pagar una entrada de 50 euros als assistents. Les mateixes fonts concreten que tots els participants de la festa s'enfronten a sancions de caràcter lleu de fins a 3.000 euros per incomplir el confinament perimetral, no dur mascareta, ser més de sis persones i no respectar el toc de queda. D'altra banda, els organitzadors de la festa, de nacionalitat espanyola, s'enfronten també a dues infraccions de caràcter molt greu que poden ascendir fins als 300.000 euros en el marc de la Llei 11/2009 per realitzar una activitat recreativa sense autorització. El cos també investiga si el titular de l'habitatge té alguna responsabilitat.

Segons va detallar el regidor de Seguretat, Jordi Sais, la policia ha obert una investigació: «D'entrada estaven incomplint les restriccions del confinament perimetral, també van ignorar el toc de queda de les 22 hores, després tampoc duien mascareta i hi havia més de sis persones congregades al domicili perquè eren trenta». El regidor va afegir que els assistents a la festa han estat identificats, la majoria dels quals no resideixen a Lloret de Mar, s'han denunciat els organitzadors i els fets es troben en fase d'investigació per part de la unitat administrativa del cos de Policia Local.

L'alcalde del municipi, Jaume Dulsat, també va fer referència a la festa il·legal a través de les xarxes socials: «Aquesta nit la Policia Local ha fet fora, amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra, i ha denunciat 30 persones negligents i insolidàries que celebraven una festa il·legal». D'aquesta manera, Dulsat va agrair la feina dels agents i va subratllar que «serem implacables amb els incívics i amb les persones insolidàries que no compleixin les mesures vigents».

Un centenar d'infraccions

Pel que fa al balanç de denúncies que el cos ha realitzat, des de la regidoria de Seguretat van precisar que entre divendres i aquest dilluns -el període en què el confinament perimetral està en vigor i els ciutadans tenen prohibit desplaçar-se fora del seu municipi- el cos de policia ha denunciat 72 infraccions de persones que es volien desplaçar incomplint les directrius. Segons Sais, la majoria d'aquests individus es van interceptar en els controls que els agents del cos han realitzat al llarg del cap de setmana en els punts d'accés del municipi.

D'altra banda, en aquest mateix espai temporal, el cos ha denunciat 121 infraccions relacionades amb l'incompliment de les normes de la covid-19. En aquest cas inclouen infraccions com per exemple no dur la mascareta posada, reunions de més de sis persones o incompliment del toc de queda, entre d'altres.