El ple de Riudellots de la Selva va aprovar, dilluns al vespre, la congelació de les ordenances fiscals per al 2021, amb els vots favorables de l'equip de govern (Junts per Riudellots) i l'abstenció del grup a l'oposició (ERC). Segons va informar ahir l'Ajuntament, l'única modificació inclosa és la rebaixa del 0,09% en el coeficient de càlcul de l'Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) per al gruix de les empreses ubicades al municipi. «És un gest cap a les empreses ubicades al terme municipal de Riudellots, en uns moments complicats per a la majoria d'elles, que s'han vist afectades per la nova normalitat provocada per la crisi del coronavirus», va explicar el regidor d'Hisenda, Josep Maria Corominas. L'any passat l'Ajuntament de Riudellots va aprovar una rebaixa de l'IBI del 20% i va situar aquest impost en el 0,4032%, al llindar del mínim que permet la llei.

Durant el ple també es va fer efectiva la renúncia del regidor de JxCat Xevi López, qui ha estat denunciat per l'alcaldessa, Montserrat Roura, a la Fiscalia per reenviar-se mails dels vigilants municipals al seu compte de correu electrònic. López, que va dimitir, era segon tinent d'alcalde i també portava l'àrea de Comunicació i Noves Tecnologies. En aquest sentit, ERC va demanar que es creï una comissió d'investigació per «esclarir» els fets ocorreguts. Està previst que Josep Lluís Santamaria sigui el nou regidor en substitució de López, un cop la Junta Electoral en tramiti la credencial i pugui prendre possessió del càrrec.

Finalment, també es va aprovar l'adhesió del consistori al Consorci de les Vies Verdes de Girona i el nou Reglament del Cementiri Municipal de manera inicial.