09 de novembre de 2020
09.11.2020
Diari de Girona

El Govern condemna l'assassinat de la dona a Lloret de Mar

Meritxell Budó demana "el compromís de tothom" per eliminar la violència masclista "de tots els àmbits"

09.11.2020 | 18:14
El Govern condemna l'assassinat de la dona a Lloret de Mar

El Govern de la Generalitat ha condemnat el feminicidi d'aquest matí a Lloret de Mar (La Selva) presumptament a mans de la parella de la víctima, que posteriorment ha estat detingut pels Mossos. La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha denunciat que el feminicidi "és l'expressió més cruel i visible" de les violències masclistes. "És molt important el compromís de tothom per no permetre tot allò de la nostra societat que fa possible que existeixin les violències masclistes en totes les seves expressions i àmbits", ha manifestat.
La portaveu del Govern ha assegurat que cada dia es millora la detecció i s'incrementa "el rebuig social" contra "aquest greu problema estructural". "No hi ha dreceres, l'única manera d'eradicar aquesta violència patriarcal és avançar en la igualat efectiva de dones i homes en tots els àmbits socials", ha dit Budó, per demanar després que tothom "treballi i actuï" per a una Catalunya "igualitària on les dones puguin viure lliures i sense por".

Budó ha assegurat que el Govern "té la prioritat d'avançar de manera ferma" en l'eradicació de les violències masclistes i de continuar la millora de tots els mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones i els seus infants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit