La secció tercera de l'Audiència de Girona va celebrar ahir una sessió per avaluar la predisposició de les acusacions i les defenses d'arribar a un acord per un cas que inclou un assalt violent a un domicili de Blanes i segrest del matrimoni que hi vivia l'any 2017.

La conformitat, que no va prosperar perquè un dels acusats no va consignar la indemnització acordada, incloïa rebaixes de presó considerables pels dos processats, que actualment es troben en presó provisional. Les penes acordades consistien en set anys de presó per a una acusada i vuit per a un segon acusat. La Fiscalia els demanava fins a 20 anys de presó a cadascun al seu escrit d'acusació inicial.

L'acord, que incloïa un atenuant de dilacions indegudes i un segon de reparació del dany, hagués permès que ambdós acusats, que fa quatre anys que són a la presó, es poguessin acollir al tercer grau per haver complert la meitat de la condemna. Però tot i que un dels acusats ha consignat la indemnització, les conformitats s'han de fer quan totes les parts han complert els requisits.

Exhaurida la via del pacte, la següent vista serà la del judici, que tindrà lloc l'abril vinent.

Segrestats durant dues hores

El cas que es durà a judici implica dues persones acusades d'assaltar amb violència un habitatge de Blanes l'any 2017, agredir el matrimoni que hi vivia i la dona de fer feines, i retenir-los a dins durant més de dotze hores. Segons el relat de les acusacions, la instigadora havia estat amant del propietari i era addicta al joc. Va ser ella qui hauria facilitat l'accés a la casa a l'altre acusat i a una dona (no s'ha pogut identificar).

Els lladres van lligar-los, van colpejar la mestressa i van amenaçar el matrimoni dient-los que matarien els nets. Es van endur més de 70.000 euros en diners i joies. Els dos acusats s'enfronten a una condemna per robatori amb violència, detenció il·legal i lesions.

Segons la Fiscalia, després de retenir els ostatges dins una habitació, un dels acusats va amenaçar el matrimoni posant-los una pistola al cap i a la boca i els va exigir que seguissin les seves «instruccions». Va obligar-los a dir on hi havia les joies, valorades en 69.900 euros, i va exigir-los 20.000 euros en efectiu.

Com que les víctimes no tenien aquesta quantitat en metàl·lic, els van sostreure la targeta de crèdit i les claus, i van retirar 2.550 euros entre aquella mateixa nit i la matinada en cinc operacions diferents. Durant la retirada, una patrulla de la Policia Local de Lloret els va enxampar perquè circulaven amb els llums tancats i fent maniobres evasives.