La titular del Jutjat d'Instrucció Número 5 de Blanes, especialitzat en violència masclista, va ordenar ahir presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'home que va estrangular la dona en un pis de Lloret de Mar. La causa està oberta pels delictes d'homicidi i assassinat, tot i que la imputació es concentrarà més endavant (en funció de com avanci la investigació).

L'arrestat, un belga de 51 anys, es va acollir al seu dret a no declarar. Tot i això, el detingut ja ha confessat el crim com a mínim en tres ocasions. La primera, quan es va entregar a la Policia Local; la segona, durant la reconstrucció dels fets que es va fer al pis de l'avinguda Magnòlia; i la tercera, a la comissaria dels Mossos d'Esquadra.

Tant en presència de la comitiva judicial, com després a comissaria, el detingut -que parla flamenc- va admetre haver matat la seva dona diumenge a la nit, quan els dos es trobaven sols al pis de l'avinguda Magnòlia, on vivien de lloguer.

Segons el detingut, el matrimoni es va començar a discutir entre les nou i quarts de deu del vespre. El detonant va ser una relació extramatrimonial que ell havia tingut, i que va suposar que marxés a viure a Bèlgica durant un temps. Al desembre de l'any passat, però, l'home va tornar a Lloret de Mar i la parella va reprendre la convivència.

L'arrestat, que té 51 anys, va explicar que durant la discussió la seva dona es va exaltar i el va arribar a amenaçar, dient-li que el mataria amb un ganivet. Aleshores, en un atac d'ira, ell la va agafar pels canells, la va empènyer contra el sofà i la va començar a escanyar. Després, la va llançar a terra i va continuar asfixiant-la fins que la va matar.

L'home es va entregar dilluns al matí a la comissaria de la Policia Local de Lloret de Mar. Abans, havia escrit una nota en flamenc adreçada als fills d'ella, que viuen a Bèlgica. Després d'explicar als agents que havia matat la seva dona, la Policia Local de Lloret de Mar va anar fins al pis del carrer Magnòlia -ell els va donar les claus- on van trobar-se el cadàver estès a terra.

Després de declarar en seu policial, ahir el detingut va passar a disposició judicial davant del Jutjat d'Instrucció Número 5 de Blanes. I aquí, a diferència del què havia fet els primers dies, l'arrestates va acollir al seu dret a no declarar. L'assistia un altre advocat que aquell qui va ser present durant la reconstrucció i la declaració a comissaria.

La víctima de Lloret de Mar és la novena dona que ha mort per violència masclista a Catalunya aquest any.