Al principi de la pandèmia, tant l'equip de govern com els partits de l'oposició a Lloret vam saber estar a l'altura de les circumstàncies i treballar conjuntament per arribar a acords entre tots per fer front a una situació nova i inèdita per a tots nosaltres. Després de moltes reunions telemàtiques de portaveus van sortir propostes de tots els partits que es van aprovar en el ple extraordinari del 12 de juny. Els 21 regidors vam signar aquell dia un acord històric amb mesures pactades per fer front a la covid-19.

Malauradament, aquell consens l'ha trencat de forma unilateral l'equip de govern. Després de l'històric ple del juny, el govern municipal (JxCat, ERC i no adscrits) ja no vol buscar acords amb l'oposició. A tall d'exemple: el govern local va aprovar fa poc, en solitari, una modificació de crèdit d'1,8 milions d'euros per fer inversions que poc tenen a veure amb ajudar els veïns a fer front a la covid-19. Tots els partits de l'oposició vam denunciar la política erràtica i egoista del govern independentista.

Cal recordar que a finals d'abril, en ple estat d'alarma, mentre la majoria de partits estàvem centrats a proposar mesures per afrontar la pandèmia, l'alcalde va acordar un nou govern amb ERC i amb els quatre regidors no adscrits (declarats com a «trànsfugues» pel PSC). Dulsat va expulsar del seu govern l'únic regidor socialista que ara queda en el consistori. Tristament, l'alcalde va demostrar la seva prioritat en plena pandèmia: desvirtuar el resultat de les eleccions formant un govern separatista aprofitant el trencament socialista i garantir-se una legislatura còmoda amb 13 regidors a l'equip de govern. L'acord de juny entre totes les forces polítiques va ser per amagar el canvi de govern? Sembla que sí.

Els quatre regidors de Ciutadans, com a líders de l'oposició, demanem un canvi de rumb i de formes a l'equip de govern. Els acords de juny han tingut molt bona acollida per part de la població però son insuficients per superar la greu crisi econòmica que pateixen els lloretencs.

Ciutadans manté la mà estesa per arribar a acords positius i continuarà realitzant propostes útils per a tots els veïns conforme al seu projecte de futur per a Lloret.