La Policia Local de Lloret . Concretament, ha obert un expedient informatiu per veure si va ser congruent, és a dir, si els policies van actuar de forma convenient en funció dels fets que es van produir.

Els fets han transcendit arran d'un vídeo que ha començat a circular per les xarxes socials.

Els fets es van desencadenar cap a les set del vespre de diumenge en un supermercat del carrer de Joan Baptista Llambert de Lloret de Mar.

En aquest local s'hi va produir un furt, concretament, el presumpte lladre es va emportar dos cartons de vi. En el moment que volia sortir del local, segons fonts municipals, els responsables del comerç el van interceptar.

A partir d'aquí el jove va sortir a fora del local juntament amb els responsables del supermercat i va començar a intimidar-los.

Arran del furt a més, es va alertar la Policia Local que s'hi va desplaçar amb diversos efectius.

Un cop allà es van trobar el noi que estava discutint amb els del local. En veure la policia, va començar a parlar-hi i tot i que els policies el van intentar tranquil·litzar, aquest com es veu en el vídeo, s'anava acostant als agents sense mantenir distàncies de seguretat i amb la mascareta mig baixada.

En algun moment de les imatges es pot veure com el noi s'acosta encara més als policies i aquests l'intenten calmar, però, els va faltant el respecte. Els diu per exemple que són uns "racistes" i "aquí al final ens barallem tots".

Finalment, el jove fuig i els policies hi corren al darrere. En aquest moment és quan se'l redueix a cops, ja que presentava, segons fonts municipals, una actitud molt violenta. Les imatges d'aquesta reducció i l'actuació s'està investigant.

Aquesta actuació va acabar amb el jove arrestat per robatori amb violència, desobediència, resistència i atemptat conta els agents de l'autoritat.

Com a resultat dels fets, hi ha dos agents ferits -amb contusions- i el jove, de 23 anys, també va ser atès en un centre sanitari. El mateix diumenge va sortir amb llibertat.

Expedient obert

El regidor de Seguretat de Lloret de Mar, Jordi Sais assegura que estan valorant si l'actuació policial va ser l'adient. Hi ha un expedient informatiu obert i en cas que sigui necessari, es depuraran les responsabilitats de forma interna als agents que es considerin.

A priori però, Sais assegura que l'actuació d'entrada està fonamentada perquè tot ve d'una denúncia per un furt a l'establiment. Tot, però, al final es descontrola una mica i això és que el miren "si és proporcional o no" i afegeix que fins i tot, el jove després dels fets es va disculpar amb la policia.