Un robatori amb violència ocorregut aquest dilluns a la tarda a Salitja s'ha resolt amb poques hores al País Basc. El lladre es va desplaçar amb rapidesa des de Catalunya fins al País Basc tot i les restriccions que hi ha imposades pel coronavirus tant a una zona com a l'altra.

El detingut és un home de 35 anys i nacionalitat espanyola a qui s'acusa de ser el presumpte autor d'un robatori amb violència i intimidació. Per perpetrar la sostracció va utilitzar una arma de foc, una pistola, que no se sap si era de fogueig o real.

Els fets van succeir aquest dilluns pels volts de les set de la tarda al carrer Girona del nucli de Salitja, a Vilobí d'Onyar. Un veí del poble es trobava a casa seva, a fora del garatge. En aquell moment, segons fonts policials, se li va acostar un altre home que li va demanar si li podia donar aigua. El veí va accedir i, després, l'altre va amenaçar-los amb l'arma de foc, que podria ser simulada. Li va reclamar la furgoneta i la víctima, davant del robatori violent, va accedir.

Després de la sostracció que va deixar el veí de Salitja molt nerviós pels fets, es va alertar a la policia. Els Mossos d'Esquadra van comprovar els fets, van obtenir una descripció del presumpte lladre gràcies al retrat que en va fer la víctima i, posterioment, es van activar totes les alarmes. És a dir, es va avisar a totes les policies locals i cossos policials desplegats arreu per si s'interceptava el vehicle robat i el lladre. A partir d'aquí es va donar la descripció del vehicle, que és una furgoneta gran de la marca Citroën, i això va tenir resultats. Ahir al matí, pels volts de les nou, el vehicle sostret a Salitja va aparèixer al País Basc. Concretament a Durango, a més de 600 quilòmetres de distància de Salitja.

Interceptat a Biscaia

L'Ertzaintza va detenir el conductor de Salitja aquest dimarts després de rebre trucades de diversos ciutadans que informaven que una furgoneta estava circulant a una velocitat anormalment reduïda per l'N-240 al terme municipal d'Igorre. El conductor va arribar a crear retencions i situacions de perill per a la circulació. Patrulles de l'Ertzaintza ràpidament es van mobilitzar pels fets.

Minuts després, la furgoneta va ser localitzada per una dotació policial estacionada en una parada d'autobús a Igorre.

Va ser llavors quan va arribar la sorpresa dels policies, en comprovar a la base de dades policial van veure el vehicle figurava com a sostret el dia abans en un incident armat a Salitja.

Amb aquests indicis, van detenir el conductor. En l'escorcoll li van trobar més de 1.200 euros en efectiu i una ordre d'expulsió d'Alemanya. Es dona el cas que a més, els policies van veure que l'arrestat no tenia carnet de conduir.

El detingut, de 35 anys, serà posat a disposició judicial quan es finalitzin les diligències policials. Al detingut se l'acusa presumptament d'un robatori amb violència i intimidació.