L'Ertzaintza va detenir el conductor de Salitja que aquest dilluns va robar a punta de pistola, concretament l'endemà al País Basc, com va informar Diari de Girona. La detenció es va produir de forma curiosa, quan l'Ertzaintza va començar a rebre trucades de diversos ciutadans que informaven que una furgoneta estava circulant a una velocitat anormalment reduïda per l'N-240 al terme municipal d'Igorre.

El conductor, fins i tot, segons la policia basca, va arribar a crear retencions i situacions de perill per a la circulació. Patrulles de l'Ertzaintza ràpidament es van mobilitzar pels fets. Minuts després, la furgoneta va ser localitzada per una dotació policial estacionada en una parada d'autobús a Igorre. Va ser llavors quan va arribar la sorpresa dels policies, en comprovar a la base de dades policial van veure el vehicle figurava com a sostret el dia abans en un incident armat a Salitja.

Amb aquests indicis, van detenir el conductor. En l'escorcoll li van trobar més de 1.200 euros en efectiu i una ordre d'expulsió d'Alemanya. Es dona el cas que, a més, els policies van veure que l'arrestat no tenia carnet de conduir. El detingut, de 35 anys, serà posat a disposició judicial quan finalitzin les diligències policials. Al detingut se l'acusa presumptament d'un robatori amb violència i intimidació.

El robatori que s'ha resolt va succeir dilluns pels volts de les set de la tarda al carrer Girona del nucli de Salitja, a Vilobí d'Onyar. Un veí del poble es trobava a casa seva, a fora del garatge. En aquell moment, segons fonts policials, se li va acostar un altre home que li va demanar si li podia donar aigua. El veí va accedir i, després, l'altre va amenaçar-los amb l'arma de foc, que podria ser simulada. Li va reclamar la furgoneta i la víctima, davant del robatori violent, hi va accedir. Va fugir i l'endemà se'l va arrestar al País Basc.