08 de desembre de 2020
08.12.2020
Diari de Girona

La policia de Blanes aixeca 504 actes per incompliments covid

Des de divenders n'han imposat 64 i han controlat 1.128 vehicles que eren al municipi

07.12.2020 | 23:19
La policia de Blanes aixeca 504 actes per incompliments covid

La Policia Local de Blanes ha aixecat 64 actes per incompliments de les restriccions per la covid i ha controlat 1.128 vehicles des de divendres i fins dilluns a les sis de la matinada. Des de l´inici de les restriccions de mobilitat -el 30 d´octubre- el cos policial ha imposat 504 denúncies i ha controlat prop de 4.000 vehicles.

Les 64 denúncies s´han imposat en els controls que fa el cos a peu de carretera i que tenen com a objectiu comprovar el compliment de dues de les mesures de prevenció de l´expansió de la covid-19. Es tracta de mantenir el confinament municipal des del divendres a les 6 del matí fins al dilluns a la mateixa hora, i els confinaments nocturns diaris.

Per comprovar el compliment de les mesures sanitàries per combatre la covid, els policies efectuen controls aleatoris en diferents punts del municipi, i el cap de setmana el cos municipal es coordina amb els Mossos d´Esquadra per abastar tots els possibles punts d´entrada i sortida a Blanes.

En aquesta ocasió, aquest cap de setmana ha estat el que ha precedit el pont de la Puríssima, ja que avui és festiu.

De tots tres dies, segons informa l´Ajuntament, el que ha registrat una major activitat va ser el divendres pel que fa al nombre de vehicles controlats. Però, en canvi, el diumenge va ser el dia que es van haver d´aixecar un nombre major d´actes denúncia per haver incomplert el confinament municipal i/o nocturn. Concretament, divendres es van identificar 668 vehicles i es van aixecar 19 actes; dissabte, 329 vehicles i 13 actes, i aquest diumenge, 131 vehicles i 32 actes.

Fins al moment, el total d´actes aixecades per la Policia Local de Blanes per l´incompliment del tancament municipal i el confinament nocturn és de 504. Per la seva banda, des del 30 d´octubre fins al 22 de novembre s´han identificat els ocupants d´un total de 3.947 vehicles.

Per la seva banda, a la capital de l´Alt Empordà, a Figueres, la Guàrdia Urbana durant el cap de setmana ha imposat 39 sancions per no respectar les restriccions de la covid-19, que afecten diversa casuística, com ara saltar-se el confinament perimetral, el toc de queda, no poder fer reunions de més de sis persones, entre d´altres. La setmana passada, per exemple, van denunciar vuit joves que estaven fent botellón a la via pública, no portaven mascareta i, a més, ho feien de nit i s´havien reunit més de mitja dotzena de persones, fets que no estan permesos per les restriccions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook