La multinacional farmacèutica veterinària Hipra, amb seu a Amer (Selva) està investigant una vacuna contra la covid-19 a través de dues línies de recerca: una de pròpia i una altra en col·laboració amb l'hospital Clínic, basada en l'mRNA del virus i que busca garantir una immunitat de llarga durada. Així ho ha anunciat la companyia amb motiu de la visita del ministre de Sanitat, Salvador Illa, a les instal·lacions aquest divendres. Durant la primera onada de la pandèmia, la multinacional va posar a disposició de les autoritats sanitàries les seves instal·lacions per analitzar tests PCR i va tancar un acord amb el Ministeri per encarregar-se de la producció de la vacuna espanyola.

En un comunicat, la companyia -especialista en la recerca, producció i comercialització de vacunes animals- assegura que han fet un "pas ferm" cap a la salut humana i que la visita d'Illa ha servit per conèixer el progrés que la multinacional ha fet en aquest sentit i abordar els projectes que té en marxa.

Entre ells, la investigació d'una nova vacuna contra la covid-19, en dues línies de recerca. Per una banda, una de pròpia i, per l'altra, una en col·laboració amb el Clínic de Barcelona que garanteixi una immunitat de llarga durada.

Un "referent" per al sector

La farmacèutica remarca que el seu és un "model singular" perquè controlen totes les fases de creació d'una vacuna: des de la investigació, el desenvolupament i la producció fins a la comercialització. Una situació que els situa com a "referent".

La companyia va tancar l'any 2019 amb unes vendes netes consolidades de 276 milions d'euros (MEUR) i aquest 2020 preveu complir amb el pressupost marcat, amb un creixement del 14% respecte de l'any anterior. Té més de 2.000 persones en plantilla i dedica un 10% de la facturació anual a la recerca i el desenvolupament de noves vacunes.

Actualment, té 38 filials i 10 centres de diagnòstic repartits arreu del món i comercialitza els seus productes a més de 100 països. A més, ocupa el sisè lloc al rànquing mundial de vacunes per a la salut animal i és el laboratori que més vacunes innovadores i tecnològiques ha llençat en els últims 10 anys, un total de 22.