El brot detectat el 28 de novembre al centre geriàtric Tursia de Tossa de Mar ha afectat 29 residents d´un total de 35 -és a dir el 80% d´usuaris- i ha causat una defunció. Es tracta d´un dels residents que presentava patologies prèvies. El brot es va declarar després que una treballadora amb símptomes donés positiu al test antigènic ràpid (TAR).

Les proves PCRs fetes el passat 30 de novembre van detectar setze residents positius, quinze dels quals han superat la malaltia. D´aquests, tres es van traslladar a la residència Orpea de Girona per facilitar i garantir la sectorització i aquest dilluns ja van tornar al centre de Tossa.

El dimecres 9 de desembre es va fer un nou cribratge en el qual es van detectar tretze residents positius més, dos dels quals han requerit ingrés hospitalari, i s´està molt amatent a l´evolució clínica dels afectats.

Pel que fa als professionals del geriàtric, el brot ha afectat dotze treballadors que han resultat positius, d´una plantilla de 31 (38%). Sis d´ells ja s´han recuperat. Així doncs, actualment hi ha dinou persones contagiades, entre residents i treballadors.

Des que es va detectar el brot, es va procedir a sectoritzar la residència, aïllar els residents i es van posar en marxa totes les mesures per contenir-lo. Setmanalment es fan cribratges als treballadors que han donat negatiu i la residència ha reforçat la plantilla de treballadors durant aquest període.

Des del Departament de Salut s´està fent un seguiment de la situació i de les mesures de control, juntament amb la direcció de la residència, amb la col·laboració de l´Ajuntament. La situació clínica dels residents s´està vigilant i seguint diàriament pels professionals sanitaris del mateix centre i per l´Equip d´Atenció Primària de Tossa de Mar.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus