La plataforma No a la variant C-63 ha presentat el projecte «Alternativa 0» als ajuntaments de Sils, Riudarenes, Santa Coloma de Farners i Vidreres. Es tracta dels quatre municipis implicats en el projecte de variant plantejada pel departament de Territori i Sostenibilitat, que suposaria una inversió d'entre 37 i 52 milions d'euros però que, segons la plataforma, només suposaria un estalvi de 19 segons respecte al trajecte de Santa Coloma a Vidreres pel traçat actual de la carretera.

És per això que des de la plataforma han plantejat un projecte basat en la millora de la senyalització, treballs per augmentar la seguretat de les vies existents i també incrementar l'oferta de transport públic. La plataforma també ha presentat el projecte a diverses entitats del territori perquè hi facin les seves aportacions. Amb aquest document, volen crear un posicionament comú entre tots els agents socials en contra de la carretera.

L'entitat creu que el traçat plantejat per la Generalitat seria «molt redundant», perquè ja hi ha moltes vies de gran capacitat al voltant, com ara la C-25, l'A-2 i la C-35. De fet, No a la variant C-363 creu que aquestes vies ja funcionen com a variant real entre els municipis.

Per això a través de l'Alternativa 0 plantegen diverses accions a les vies que ja existeixen.