24 de desembre de 2020
24.12.2020
Diari de Girona

Absolts els acusats de fer volar un caixer a Riudellots

L'Audiència de Girona només condemna per robatoris o falsedat documental tres dels vuits jutjats per fer esclatar l'aparell electrònic

23.12.2020 | 23:39
D'esquenes, els vuit acusats jutjats, el 18 de setembre.

L'Audiència de Girona ha absolt els tres acusats de fer esclatar un caixer de Riudellots de la Selva el 25 de juny del 2016. La sentència recull que cap a les dues de la matinada un grup d'assaltants van anar fins al Banc Popular situat al carrer Acàcies i, utilitzant la tècnica coneguda com a plof kraak, van col·locar una cànula a través de la qual van introduir gas inflamable (acetilè i acetona) i un cable elèctric als expenedors de diners i van provocar una deflagració per accedir als diners. Els lladres es van endur 7.200 euros i van causar estralls per valor d'11.500 euros a la sucursal. El ?tribunal, però, conclou que no hi ha proves que acreditin que els tres acusats d'haver perpetrat aquest robatori fossin els autors dels fets.

La secció quarta de l'Audiència de Girona va jutjar un total de vuit acusats per la seva suposada implicació en delictes contra el patrimoni, com fer esclatar amb explosius el caixer de Riudellots de la Selva i cometre diversos robatoris a les comarques del Gironès i de la Selva entre els anys 2016 i 2017. Segons la Fiscalia, quatre dels acusats van organitzar un entramat criminal per perpetrar els robatoris i, per dur-los a terme, contactaven amb «persones alienes» a l'organització per cometre els robatoris i dificultar que els atrapessin.

La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Víctor Correas, conclou que no hi ha proves per atribuir a tres dels acusats l'assalt a la sucursal del Banc Popular de Riudellots. La resolució recull que «un grup de persones no identificades» van introduir gas inflamable als expenedors de diners i el van fer esclatar però remarca que «de la prova practicada, no ha quedat acreditat que els acusats participessin en la comissió dels fets».

Al judici, els tres processats representants pels advocats Samuel García-Quintas, Laura Amor i Abel Lillo, van negar la participació en cap robatori. El tribunal exposa que les gravacions de les càmeres de seguretat de l'oficina «no permeten identificar els assaltants», no es van localitzar empremtes dactilars amb valors identificatiu ni ADN i cap dels testimonis els van poder identificar.

Dels vuits acusats, finalment l'Audiència de Girona en condemna tres i descarta l'existència d'un grup criminal entre ells. De fet, apunta que «els fets declarats provats no excedeixen de la simple codelinqüència».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit