Una dona de 55 anys i veïna de Barcelona va morir dissabte al vespre en un accident a l'N-II al seu pas per Vidreres (la Selva). Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís a dos quarts de vuit del vespre, quan dos turismes van xocar frontalment per causes que encara s'estan investigant. Com a conseqüència de la topada, la copilot d'un dels turismes va quedar ferida greu i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va evacuar-la fins a l'hospital Josep Trueta de Girona, on va morir posteriorment. En l'accident també hi va haver quatre ferits més, tot i que menys greus que la copilot. Tots ells han estat atesos al mateix hospital. Aquesta és la segona víctima mortal a les carreteres catalanes d'aquest 2021.

Arran de l'accident, es van desplaçar fins al lloc dels fets diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra, sis dotacions dels Bombers -que van ajudar en la retirada dels ferits dels cotxes- i set ambulàncies del SEM.

Pel que fa a l'afectació viària, l'N-II va estar totalment tallada fins a les 21.00 h, quan es va obrir un carril i es va poder habilitar pas alternatiu. La circulació va quedar totalment normalitzada a les 21.40 h.

Les carreteres gironines van tancar l'any amb un una caiguda d'un 37% de morts. El Servei Català de Trànsit va difondre el balanç de sinistralitat del 2020 on s'hi aprecia una disminució generalitzada de víctimes mortals a tot Catalunya. Es tracta d'una de les conseqüències positives de les restriccions imposades amb motiu de la pandèmia del coronavirus i que han impactat directament en la mobilitat de la població.

Durant l'any 2020 van morir 17 persones en carreteres gironines interurbanes a conseqüència d'accidents de trànsit. Es tracta de la xifra de víctimes més baixa de les quatre províncies catalanes. Lleida n'ha computat una més (18), Tarragona 24 i Barcelona és la més afectada amb 46 morts.

Els últims cinc anys s'ha produït un augment de les víctimes mortals després d'un 2014 que va tancar amb 20 morts a les carreteres, i l'any 2016 va ser especialment negre amb 49 accidentats mortals. L'any 2019 va tornar a revertir la situació i va tancar amb 27 morts.

Respecte al balanç del conjunt de la dècada, la caiguda de morts des del 2010 és del 73,8%, ja que aquell any es van registrar 65 víctimes mortals. Aquesta és la davallada més pronunciada de les quatre demarcacions catalanes entre 2010 i 2020.