L'Ajuntament de Tossa de Mar aprovarà previsiblement avui en el ple una moció de rebuig a l'ampliació de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar. Ho fa per diversos motius, però el regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, Ramon Gascons, ha apuntat que l'impacte ambiental que suposaria és un dels principals esculls a l'hora de tirar endavant aquesta nova infraestructura.

Gascons ha recordat que el passat mes de maig, el Govern va declarar l'emergència climàtica i per això, la nova carretera «va en direcció contrària» al que es va aprovar al maig. A més, també ha lamentat que l'ampliació de la carretera fins a Lloret de Mar provocaria «un cul d'ampolla» que podria afectar a Tossa. El govern municipal de Tossa de Mar es pronunciarà aquest dimarts en contra de la construcció de l'ampliació de la C-32 que vol construir la Generalitat entre Blanes i Lloret de Mar.

El regidor d'Urbanisme i Medi Ambient ha instat a la Generalitat a buscar alternatives per millorar els problemes de mobilitat entre Blanes i Lloret de Mar que no impliqui la construcció d'una infraestructura com la C-32. De fet, el regidor ha recordat que el passat maig el Govern va declarar l'emergència climàtica a Catalunya. Per això creu que aquest projecte d'ampliació «va en direcció contrària» al que es va aprovar al maig.

De fet, Gascons ha apuntat que la nova carretera implica «la construcció de tres carrils, túnels i grans moviments de terra» en «un territori tan sensible i bonic com la Costa Brava sud». A més, el titular d'Urbanisme i Medi Ambient de Tossa ha recordat l'elevat cost que representarien les obres, que superarien els 65 milions d'euros.

Ramon Gascons també tem que l'ampliació de la carretera fins a Lloret de Mar generi «un cul d'ampolla», que ja hi ha actualment a Blanes. A Lloret de Mar, però, es projecten diverses rotondes a la carretera que l'uneix amb Vidreres (Selva) per millorar-ne la seguretat.

Això podria provocar que per evitar els problemes de mobilitat «el proper pas sigui saltar en direcció a Tossa» i allargar l'autopista uns quilòmetres més.