27 de gener de 2021
27.01.2021
Diari de Girona

L'alcaldessa de Tossa es vacuna durant la campanya que es va fer al geriàtric

Imma Colom ho justifica perquè és personal sanitari i visita "molt sovint" la residència

27.01.2021 | 10:02
L'alcaldessa de Tossa es vacuna durant la campanya que es va fer al geriàtric
L'alcaldessa de Tossa es vacuna durant la campanya que es va fer al geriàtric

L'arribada de la vacuna contra la covid-19 a Tossa de Mar (Selva) ha aixecat polèmica després que l'alcaldessa del municipi rebés el vaccí durant la campanya que es va fer al geriàtric. La vacunació es va fer el 12 de gener i en aquell dia l'alcaldessa, Imma Colom, va rebre la dosi corresponent. Posteriorment, l'Ajuntament del municipi va penjar una fotografia a les xarxes socials en què es podia veure Colom rebent la vacuna.

Això ha destapat la polèmica amb Tossa Unida -un grup de l'oposició-, qui acusa l'alcaldessa d'haver fet un "acte insolidari" i una "falta de respecte per la resta de veïns del municipi". De fet, Tossa Unida ja ha demanat un ple extraordinari per reprovar el comportament de l'alcaldessa.

En el plenari del 19 de gener, l'alcaldessa ja va respondre a aquesta formació política que ella era col·laboradora de la residència i per això la visitava "molt sovint". Per aquest mateix motiu, l'alcaldessa assegura a la direcció de la residència la va incloure a la llista de vacunats.

Colom va recordar que no està contractada per la residència però sí que hi col·labora habitualment. L'alcaldessa, que és metge de professió, atén als residents "quan el CAP està tancat" o també hi va per "certificar la defunció" quan hi ha alguna mort a les nits. A més, Imma Colom també va especificar que aquell dia de vacunació, la residència va incloure a la llista altres persones habituals com ara el podòleg o el perruquer que visita el geriàtric.

Per tot això, l'alcaldessa va afirmar el mateix 19 de gener que se sentia "molt contenta" d'haver rebut la vacuna a la residència de Tossa de Mar i que quan hi va anar portava "doble mascareta" per evitar el risc de contagi.

Des de Tossa Unida han apuntat que malgrat que Colom sigui metgessa, té una excedència per exercir d'alcaldessa amb una dedicació del 95% del temps. Per això no veuen amb bons ulls que Colom hagi rebut la vacuna.

Convoca un ple per donar explicacions

Imma Colom ha convocat un ple extraordinari per aquest dijous a les onze del matí per donar explicacions sobre els fets.

En el comunicat, l'alcaldessa insisteix en què la residència la va incloure en la llista de personal sanitari perquè és metgessa i hi col·labora de forma habitual. Per això creu que "és molt trist" que ara l'oposició "intenti girar la situació" i l'acusi de vacunar-se abans d'hora. Per això els acusa de "fer política de destrucció, ràbia i confrontació".

Argimon recorda que només es permet la vacunació en el "voluntariat continuat"

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha recordat que el protocol de vacunació tan sols contempla el "voluntariat continuat" en centres hospitalaris i també en geriàtrics.

Argimon ha assegurat que no coneixia el cas en profunditat, però que en el protocol no s'inclouria aquells que "hi van un cop al mes".

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook