La vacunació de l'alcaldessa de Tossa de Mar, Imma Colom, ha generat polèmica aquest dijous al matí entre els partits al govern municipal i a l'oposició durant el plenari extraordinari. Tossa Unida demanava la reprovació de l'alcaldessa per haver-se vacunat durant la campanya que Salut va organitzar al geriàtric.

La portaveu de la formació, Maria Àngels Pujals, recriminava a Colom haver passat "per davant de molta gent en espera". Per la seva banda, l'alcaldessa ha reiterat que tenia "dret" a rebre la injecció i per això es va fotografiar i van penjar la imatge a les xarxes socials.

L'Ajuntament de Tossa de Mar (Selva) no reprovarà l'alcaldessa del municipi després que aquest dijous al matí els tres grups polítics que formen el govern local (JxCat, ERC i Endavant Tossa) han tombat la proposta de Tossa Unida. L'oposició havia forçat aquest ple extraordinari que ha estat convocat d'avui per demà per la mateixa alcaldessa després que es viralitzés la seva vacunació en el geriàtric del municipi.

L'alcaldessa, Imma Colom, ha arrencat el plenari extraordinari recordant que és "metgessa col·legiada" i treballa al CAP de Tossa de Mar, tot i que actualment està d'excedència. Per això, Colom ha afirmat que la Corporació de Salut de la Selva i el Maresme també l'hagués vacunat per la seva condició de personal sanitari.

Tot i així es va vacunar al geriàtric del municipi, on ha assegurat que habitualment hi col·labora de forma voluntària. Colom ha recordat que la direcció de la residència va ser "la primera" en proposar-li i per això va acceptar. De fet, l'alcaldessa ha apuntat que des de la direcció del centre li van proposar fer-ho "d'amagat" però ella va decidir fer-ho "obertament". "Que vegi tothom que tinc dret a la vacuna", ha afegit. Per això va demanar que li fessin una foto i posteriorment l'Ajuntament la va penjar a les xarxes socials.

Davant d'aquestes explicacions, la portaveu de Tossa Unida, Maria Àngels Pujals, ha recriminat a l'alcaldessa que confongui "la seva professió amb l'alcaldia". La regidora ha assegurat que Colom va escollir "deixar de ser metgessa per ser alcaldessa" però no sap "separar" les dues funcions. "Vostè quan vol és metgessa i quan vol alcaldessa".

En aquest sentit, Pujals també pensa que no està justificat que la batllessa entri a la residència de forma periòdica mentre duri la pandèmia pels riscos que comporta. La portaveu de Tossa Unida ha recordat que l'accés està molt limitat i que els familiars que visiten els residents ho fan a fora per evitar possibles contagis.

En la mateixa línia, el regidor de Cs, Alfonso Sánchez, creu que la vacunació de l'alcaldessa va ser "poc adequada". Sánchez ha afirmat que la majoria de metges del CAP encara no ha rebut la primera dosi de la injecció, quan ells "estan a primera línia". Tot i així, el regidor ha culpat al Departament de Salut per no tenir "control" de les llistes de vacunats que elaboren els geriàtrics ni altres centres sanitaris on ja s'ha administrat el vaccí. Sànchez ha decidit abstenir-se de la reprovació de l'alcaldessa per "falta d'informació i del pronunciament de Salut" sobre aquest aspecte.

Suport del govern municipal

Per altra banda, les tres formacions al govern (JxCat, ERC i Endavant Tossa) han aprofitat per agrair la dedicació de l'alcaldessa i per les seves tasques de voluntariat. De la mateixa manera, els portaveus de les tres agrupacions han recordat que els protocols aprovats per la Generalitat sobre la vacunació en primera fase inclou personal del sociosanitari i creuen que el voluntariat de Colom al geriàtric s'inclou en aquest punt.

Finalment, la reprovació de l'alcaldessa s'ha desestimat per vuit vots en contra, quatre a favor i una abstenció. Colom ha volgut tancar el plenari amb una última reflexió sobre la seva reprovació i això ha provocat que Pujals denunciés que l'alcaldessa estava vulnerant el ROM. Finalment, l'alcaldessa ha aixecat l'acta del ple i donant per tancada la discussió.