El president de Col·legi de Metges de Barcelona,??Jaume Padrós, va defensar diumenge que la seva excompanya de partit, l'alcaldessa de Tossa, Imma Colom (JuntsXTossa), rebés la vacuna al geriàtric del municipi abans d'hora. Padrós, que havia estat diputat per CiU al Parlament, va assegurar que l'alcaldessa s'havia d'immunitzar perquè «és també metgessa assistencial de persones de risc».

«No a les injustícies. La doctora Imma Colom, alcaldessa de l'Ajuntament de Tossa, és també una metgessa assistencial de persones de risc. I està plenament justificada la seva vacunació. Condemnem la infàmia que ha patit i compta amb el suport total del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya», va escriure Padrós al seu perfil de Twitter. El president del Col·legi de Metges de Girona, Josep Vilaplana, també va compartir la piulada.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va ser un dels primers a reaccionar el dia que es va conèixer que Colom s'havia vacunat i va recordar que el protocol de vacunació tan sols contempla el «voluntariat continuat» en centres hospitalaris i també en geriàtrics. Argimon va afegir que en el protocol no s'inclouria aquells que «hi van un cop al mes».

Colom es va vacunar el 12 de gener contra la covid-19 al geriàtric de Tossa. El grup de Tossa Unida, a l'oposició, va reclamar la convocatòria d'un ple extraordinari per a la seva reprovació. Aquest grup de l'oposició va recordar que, tot i que Imma Colom és metgessa de professió, ocupa el càrrec d'alcaldessa amb una dedicació del 95%.