03 de febrer de 2021
03.02.2021
Diari de Girona

Descobreixen més de 1.000 plantes i 33 quilos de cabdells de marihuana en xalets de Lloret i Riudarenes

La Policia Nacional deté dues persones, desmantella dos cultius i evita la posada en funcionament d'un tercer · El frau elèctric supera els 34.000 euros

03.02.2021 | 10:10
Descobreixen més de 1.000 plantes i 33 quilos de cabdells de marihuana en xalets de Lloret i Riudarenes
Descobreixen més de 1.000 plantes i 33 quilos de cabdells de marihuana en xalets de Lloret i Riudarenes

La Policia Nacional ha descobert més de 1.000 plantes i 33 quilos de cabdells de marihuana en tres xalets de Lloret i Riudarenes.

Dues persones han acabat detingudes com a responsables de dos cultius i d'un tercer en fase d'instal·lació. En les dues plantacions que estaven a ple rendiment, el frau elèctric supera els 34.000 euros.

Els agents ha, desmantellat dos cultius indoor de marihuana i han impedit la posada en funcionament d'un tercer en un ampli dispositiu policial dut a terme a la matinada del 20 de gener.

Les plantacions estaven instal·lades en dos xalets de la Urbanització Serra Brava de Lloret de Mar i en un tercer situat a la Urbanització de Can Fornaca de Riudarenes.

Durant l'operació policial es van escorcollar les tres cases, un dispositiu que va mobilitzar investigadors de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Girona i la Comissaria Local de Lloret de mar, així com efectius dels Grups Operatius Especials de Seguretat (GOES) i la Unitat d'Intervenció Policial (UIP).

Investigació, el novembre

Les investigacions van començar el passat mes de novembre, quan els agents van rebre informacions anònimes de ciutadans, sobre dos habitatges de la urbanització Serra Brava en què podia haver-hi activitats sospitoses, susceptibles d'estar relacionades amb el narcotràfic.

Després d'establir els dispositius policials corresponents, els agents del CNP van poder comprovar que, efectivament, els immobles s'utilitzaven pel cultiu de marihuana i a més, van veure que tenien la llum punxada.

Els investigadors van constatar també que els responsables de l'activitat, planejaven la posada en marxa d'un tercer cultiu, que van poder localitzar a Riudarenes. A conseqüència de les actuacions, la policia ha pogut esbrinar que aquesta nova plantació podria haver pogut tenir fins a 500 plantes més, un cop s'hagués finalitzat la seva instal·lació.

Cada planta del xalet tenia una funció

En la fase d'explotació de la investigació, de la qual està a càrrec el jutjat d'instrucció numero 1 dels Blanes, els agents van poder constatar que els immobles estaven distribuïts de la mateixa manera, amb la intenció d'optimitzar al màxim l'explotació.

Cada un dels pisos dels immobles, estava preparat per a cobrir les necessitats de les diferents fases de creixement, des de la seva plantació fins a l'envasament.

En tota, la policia va comissar 1.069 plantes de marihuana en diferents estadis de creixement, així com 33 quilos de cabdells llestos per a la seva venda.

A més, el CNP assegura que el frau elèctric derivat del funcionament del cultiu és de més de 34.000 euros (190.000kWh).

Fruit de l'operatiu es van detenir dues persones de nacionalitat polonesa. A qui s'acusa de ser els màxims responsables de les plantacions i per tant, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Un d'ells també se li va imputar falsedat documental.

El jutge competent va ordenar l'ingrés a la presó provisional d'un d'ells, i de l'altra, eludible sota el pagament de fiança.

Col·laboració ciutadana clau

Amb aquesta actuació ja són cinc els cultius de marihuana desarticulats per la Policia Nacional a Girona en un mes. Prèviament, s'havien fet actuacions a Castell Platja d'Aro i a la Urbanització Serra Brava.

La Policia Nacional destaca que per a la localització d'aquest i altres cultius la col·laboració ciutadana ha estat fonamental. També recorden que , la defraudació d'electricitat associada a aquest tipus de cultius, comporta una sobrecàrrega de la xarxa que pot arribar a afectar la resta d'usuaris, comprometent el subministrament no només d'habitatges particulars sinó de serveis públics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook