El proper curs escolar 2021-2022 el Departament d'Educació incorpora a l'oferta educativa de la Selva un nou institut escola. Serà a Breda, amb un centre que neix fruit de la fusió de l'escola Montseny i de la segona seu de l'institut Hostalric, situada al municipi.

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ho va explicar ahir durant la visita que va fer a les dues poblacions i va remarcar que es tracta d'una proposta per «solidificar l'oferta de secundària a Breda, que ara ja quedarà completa amb la creació d'un institut escola entre l'escola de sempre i la secció incompleta de l'institut d'Hostalric».Serà el segon institut escola del Baix Montseny, després del de Lloret de Mar.

L'escola Montseny és un centre amb 342 alumnes d'infantil i primària i la segona seu de l'institut Hostalric a Breda té 111 alumnes entre 1r i 3r d'ESO, i el curs que ve oferirà l'etapa complerta amb el 4t d'ESO.

Posteriorment, el conseller d'Educació es va desplaçar a Maçanet de la Selva, on també va avançar que es construirà un nou edifici per a l'institut, que fa anys que està en mòduls prefabricats, un cop l'Ajuntament cedeixi el solar.