Bons resultats en les primeres setmanes de la recollida porta a porta a Sils. Tot i que el consistori reconeix que encara és molt aviat per treure valoracions, les dades extretes per l'Ajuntament són, segons afirmen, «una gran revolució». En percentatges, el canvi de recollida de residus ha augmentat la taxa de reciclatge fins a un 82%, segons les xifres publicades pel consistori a les xarxes socials. Concretament, els percentatges de residus recollits són: envasos en el 17%, orgànic en el 53%, paper en un 8%, vidre en un 4% i restes amb 18%.

Una setmana endarrere de posar en marxa aquest nou sistema, el percentatge de separació de residus era del 20% i la resta que s'abocava als contenidors grisos era del 80%. «Això és només una indicació provisional de la tendència», afirma el consistori, avançant però que encara no es poden treure «conclusions definitives».

Una nova qüestió que l'Ajuntament ha volgut valorar arran de la implantació del porta a porta és l'eliminació dels contenidors i paral·lelament l'aparició dels «racons invisibles» que s'han recuperat a la ciutat. «Hem fet un canvi que modificarà la nostra mentalitat, que embellirà els nostres carrers i que farà de Sils el poble sostenible», conclouen.

El període de prova del porta a porta a Sils va iniciar a principis de febrer però no ha estat fins aquesta setmana que s'ha implementat al 100% al municipi. Durant els primers dies del nou servei, els residus incorrectes eren recollits igualment pel servei, mentre que des d'aquest dilluns els residus trets incorrectament -fora del dia o de manera inadequada- no seran recollits.

L'Ajuntament de Sils ja implantat recentment un nou model de neteja viària que incorpora millores pel que fa al que estava establert al municipi fins ara. Entre aquestes, la major freqüència de neteja viària mixta amb conductor, peó i bufador; duplicar la neteja viària mecànica a Vallcanera, Les Comes i King Park, i un nou model de màquina de neteja per aspiració més efectiva que les d'arrossegament. Paral·lelament es realitzaran dos serveis anuals de neteja amb aigua a pressió amb cuba i conductor i dues jornades setmanals de recollida de papereres i neteja de parcs i places amb peó i vehicle la brigada.