04 de març de 2021
04.03.2021
Diari de Girona

Lloret de Mar engega les votacions per decidir la reforma del passeig marítim

La diferència principal entre les tres propostes del consistori és el sentit de circulació del carrer

03.03.2021 | 23:44
Recreació d'una de les propostes

L'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) obrirà les votacions el proper dilluns 8 de març perquè els veïns escullin quin projecte de reforma prefereixen per al passeig marítim. Es tracta de la part final d'un procés participatiu que va engegar al gener, on s'han presentat més de 99 propostes. En les votacions hi podran participar tots els veïns empadronats a Lloret de Mar i majors de 16 anys.

Els veïns de Lloret de Mar hauran d'escollir entre tres propostes que ha elaborat el consistori per decidir el futur del passeig marítim. Des de l'estat d'alarma i fins al setembre l'Ajuntament va prohibir el trànsit rodat en el passeig marítim entre les sis del matí i les dotze del migdia i les set de la tarda i les onze de la nit. Aquesta mesura permetia augmentar l'espai per passejar pels vianants i garantir la distància de seguretat.

Davant de la bona rebuda que va tenir aquesta proposta, l'Ajuntament va decidir engegar un procés participatiu el mes de gener per decidir si calia modificar la mobilitat del passeig marítim. Al llarg d'aquests mesos s'han rebut 42 propostes a través d'un formulari web i la resta han sorgit en les cinc sessions participatives.

A través de totes les propostes s'han formalitzat tres projectes. El primer d'ells és mantenir el passeig tal com està actualment, amb un carril per cada sentit de la marxa. La segona i la tercera eliminen un carril i donen més espai per als vianants. En una de les opcions que els veïns han d'escollir si volen que el sentit de la marxa sigui en direcció a l'avinguda de Just Marlès i en l'altra es planteja la circulació en direcció contrària. En aquestes dues propostes també s'eliminen els aparcaments de zona blava que hi ha davant del passeig de Jacint Verdaguer. Tot i així, es preveu habilitar dos espais a les puntes del passeig per transformar-los en aparcaments de motos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook