L'ajuntament d'Arbúcies reclama que s'investigui a fons la mort d'una veïna de la població que durant anys ha estat víctima de ajuntament d'Arbúciesviolència masclista

La dona, de 44 anys, va morir aquest dilluns a la tarda després de precipitar-se al buit des d'un balcó. Poc després dels fets va morir a l'hospital.

Tot el ple municipal en bloc ha emès un comunicat que ha fet públic a les xarxes socials on critica que aquesta mort es consideri accidental i no "violència masclista".

De fet, en el text s'assegura que aquesta situació és «injusta i intolerable» i afegeix que «l'actual tractament legal invisibilitza les víctimes i exculpa els agressors».

Afirmen que estan «perplexos» que «malgrat els antecedents, no s'ha obert una investigació judicial per esclarir totes les circumstàncies que han envoltat la mort de S.P.»

Davant la mort d'aquesta dona reclamen els «canvis legals oportuns per reconèixer la consideració de víctimes de violència de gènere» en els casos com els de la veïna d'Arbúies.

Per tot això, reclamen una segona investigació policial i judicial «en bases els antecedents d'agressions i reiterats maltractaments patits» per la difunta i que estan «acreditats en documents municipals, policials i sanitaris».

Mort accidental

Els Mossos d'Esquadra de la Selva interior per la seva banda són els que es van fer càrrec del cas de dilluns i asseguren que és un fet accidental i que així s'ha enfocat el cas.

El què també confirmen des de Mossos és que sí que existeixen denúncies prèvies per maltractament en l'àmbit de la llar per part de la difunta.