L'Ajuntament d'Arbúcies reclama que s'investigui a fons la mort d'una veïna de la població que durant anys ha estat víctima de violència masclista.

La dona, de 44 anys, va morir aquest dilluns a la tarda després de precipitar-se al buit des d'un balcó del tercer pis d'un bloc pròxim a la zona esportiva de la població. Poc després dels fets va morir a l'hospital.

Tot el ple municipal en bloc (Entesa, ERC i CUP) ha emès un comunicat que ha fet públic a les xarxes socials on critica que aquesta mort es consideri accidental i no «violència masclista». De fet, en el text s'assegura que aquesta situació és «injusta i intolerable» i afegeix que «l'actual tractament legal invisibilitza les víctimes i exculpa els agressors».

Afirmen que estan «perplexos» que «malgrat els antecedents, no s'ha obert una investigació judicial per esclarir totes les circumstàncies que han envoltat la mort» d'aquesta veïna.

Davant la mort d'aquesta dona reclamen els «canvis legals oportuns per reconèixer la consideració de víctimes de violència de gènere» en aquests casos.

Per tot això, reclamen que es reobri la investigació i se'n faci una de policial i judicial «en base als antecedents d'agressions i reiterats maltractaments patits» per la difunta i que estan «acreditats en documents municipals, policials i sanitaris».

Mort accidental

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners, per la seva banda, són els que es van fer càrrec del cas de la dona d'Arbúcies. Asseguren que és una mort accidental i que així s'ha enfocat el cas.

De fet, avui està previst que tanquin les diligències i les facin arribar al jutjat corresponent de la capital de la Selva.

El que també confirmen des dels Mossos d'Esquadra és que la difunta havia presentat denúncies prèvies per maltractament en l'àmbit de la llar.

Assistida pels serveis socials

La regidora d'Igualtat d'Arbúcies, Anna Rotllant, va explicar ahir que la víctima era una dona que havia estat atesa en més d'una ocasió pels Serveis Socials municipals i també, anava de fa temps al punt d'atenció a les víctimes de violència masclista de la població.

En aquest cas, els grups de l'Ajuntament demanen que reobrin la investigació perquè consideren que cal «analitzar el que va portar la dona» a perdre la vida, ja que asseguren, que tot està derivat de la condició de víctima de violència masclista.

Segons va explicar l'edil, la dona patia tant maltractaments físics com psicològics des de fa diversos anys per part de la seva parella, amb qui encara convivia en un pis de la població tot i haver-lo denunciat.