Actuació pionera de la guàrdia municipal de Vilobí d'Onyar, que ha detingut un veí del poble per traficar amb drogues. Tot i que entre les competències del cos no hi ha la de fer detencions, els vigilants municipals s'han emparat en el fet que la llei permet que qualsevol persona en detingui una altra quan intenti cometre un delicte o bé l'enxampi in fraganti. En aquest cas, els vigilants van arrestar el veí després d'aturar-lo quan anava amb cotxe i trobar-li droga al damunt. Feia mesos, a més, que l'Ajuntament rebia queixes. L'alcaldessa, Cristina Mundet, diu que tot i que el cas sigui «atípic», això no vol dir que «no s'hagi fet subjecte a llei». De fet, el jutjat ja investiga el cas i l'Ajuntament es personarà com a acusació popular.

El detingut té un local al poble i feia mesos que els veïns es queixaven que aprofitava el negoci per dedicar-se a traficar amb drogues. L'Ajuntament ja ho havia posat en coneixement dels Mossos, però l'alcaldessa també és conscient que la problemàtica és comuna arreu de la comarca, «perquè molts pobles tenen punts on es fa venda de droga», i que la policia no dona l'abast.

Per això, qui va acabar arrestant aquest veí va ser la guàrdia municipal de Vilobí d'Onyar, ja que, segons l'alcaldessa, la situació «era insostenible».