L'Ajuntament de Lloret de Mar està buscant propietaris que vulguin posar els seus pisos a disposició del projecte «Reallotgem». La regidora d'Habitatge, Jennifer Pérez, ha explicat que, amb aquest programa, «la Generalitat signarà un contracte de lloguer amb la propietat i abonarà les primeres divuit mensualitats per avançat». A més, garantirà el pagament del lloguer durant el temps que duri el contracte i s'assegurarà que l'immoble retorni en les mateixes condicions un cop s'acabi el contracte.

Per adherir-se al projecte, el preu del lloguer haurà de complir amb la Llei de regulació de preus del lloguer i complir els requisits següents: disposar de cèdula d'habitabilitat vigent; estar en condicions que permetin ser ocupats de manera imminent i tenir d'alta subministraments, o bé disposar dels butlletins necessaris per a poder-los donar d'alta i tenir una superfície màxima útil de 90 m2.

El programa «Reallotgem» es destina a famílies amb proposta favorable de la Mesa d'emergències de Catalunya i que esperen un reallotjament. L'objectiu és oferir lloguers de llarga durada que ofereixin una estabilitat habitacional a famílies que han perdut l'habitatge, que es troben en situació d'extrema vulnerabilitat, i en molts casos tenen menors a càrrec, i que tenen una necessitat urgent per disposar d'un lloc on viure de forma permanent.