La Policia Local de Blanes

Arran del sinistre viari, el dipòsit de combustible del tràiler es va rebentar i la Policia Local va haver de tallar el trànsit l'Avinguda Europa

Fins a vuit dotacions de la Policia Local, Protecció Civil, Bombers i Mossos van haver d'intervenir en l'aparatós accident de trànsit amb vessament de gasoil.

Els fets es van desencadenar cap a tres quarts de sis de la tarda, quan un ciutadà va avisar la Policia Local de Blanes de l'accident que es va produir en el tram situat entre la rotonda de Mas Cremat i la que travessa el Carrer Primer de Maig.

Un camió de gran tonatge amb remolc, amb matrícula de Polònia va impactar contra un fanal de gran envergadura a l'Avinguda d'Europa, als afores del nucli, arrencant-lo de la seva base.

El fanal, d'uns 12 metres d'alçada va quedar travat sota del vehicle, que el va arrossegar encara uns quants metres abans que quedés aturat.

Això va causar que rebentés el dipòsit de gasoil del tràiler i aquest va començar a fuitar.

Fins al lloc s'hi van adreçar dues patrulles de la Policia Local Blanes, així com Protecció Civil i els Bombers.. També es va activar l'empresa del servei de neteja i recollida de deixalles, Nora, així com l'electricista de guàrdia dels Serveis Municipals i operaris de l'empresa Aigües de Blanes.

Els Bombers, ajudats per la Policia Local i Protecció Civil, van estar supervisant l'evacuació del combustible que vessava del dipòsit rebentat perquè no suposés cap perill.

Donades les característiques del vehicle de gran tonatge, és probable que s'arribessin a vessar al voltant d'entre 600 i 800 litres de gasoil, assegura l'ajuntament.

Durant tot l'operatiu es va tancar la circulació al tram afectat de l'Avinguda d'Europa, i es van repartir diversos sacs de sepiolita perquè absorbís el combustible. Paral·lelament, la Policia Local de Blanes va intentar contactar amb l'empresa responsable del camió, amb seu a Polònia, amb resultat negatiu.

Grues per retirar el camió

Davant aquesta circumstància, es va requerir la presència d'una empresa de grues, que va acudir-hi amb dos vehicles, i es va encarregar finalment de retirar el camió de la via pública. L'operatiu va finalitzar pels volts de dos quarts de deu de la nit, gairebé quatre hores més tard que s'havia posat en marxa.

Detenció del xofer

Durant les diligències del cas, la Policia Local de Blanes també va demanar la col·laboració de la Unitat de Trànsit dels Mossos d'Esquadra perquè realitzessin la lectura del tacògraf del camió, i així poder disposar de les dades necessàries per a la formulació de l'atestat.

Pel que fa al conductor del vehicle, un ciutadà d'origen ucraïnès, finalment va quedar detingut. Així va ser després que es va negar a la petició de la Policia Local de Blanes perquè es sotmetés a les proves de detecció d'alcohol per determinar si havia estat circulant sota els seus efectes. El detingut està previst que passi aquest matí a disposició de la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Blanes pel seu posterior trasllat a seu judicial.